Січень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
28.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Бучанські медики радять вживати буряк

1 хвилина на читання

Лікарі Бучанського центру первинної медико-санітарної допомоги завжди турбуються про те, щоб ми всі були здорові. Ось і цього разу медики розповіли про цілющі властивості та користь буряка для кожної людини, особливо у зимовий період.

Серед найбільш цілющих якостей:

  • поліпшення кровообігу,
  • зниження кров’яного тиску;
  • підвищення ефективності фізичних вправ.

Сповнений необхідних поживних речовин, буряк є відмінним джерелом клітковини, фолієвої кислоти (вітамін В9), марганцю, калію, заліза і вітаміну С. Буряк багатий на клітковину – близько 2-3 грамів в кожних 100 грамах.

Глікемічний індекс буряка (показник того, як швидко підвищується рівень цукру в крові після їжі) – 61 бал, що вважається середнім показником.

Тому лікарі радять включити буряк у ваш раціон та підготували найпростіші способи вживання – приготувати смачні та корисні салати:

Вітамінний салат:
сирий буряк
сира морква
яблуко
волоський горіх
сік лимону
2 столові ложки масла рослинного

Буряк с фетою:
варений буряк – 1 штука
оливкова олія – 2 ст. л
фета – 150 г
рукола – 100 г
приправи, сіль

Буряк з куркою:
варений буряк – 1 штука
куряче м’ясо – 200 г
йогурт – 80 г
волоські горіхи – 150 г
сіль, перець

Смачного!