Січень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
28.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Вчителі-професіонали – гордість громади!

1 хвилина на читання

Вітаємо педагогів Бучанської школи №5, а саме Олену Самолюк, Олену Рудакову, Світлану Краснову, Марину Ковшар та Світлану Тенетко з проходженням сертифікації 2020, до якої вони поставилися з усією відповідальністю, розуміючи важливість реалізації реформи Нової української школи та будучи готовими до професійного вдосконалення, саморозвитку та самоосвіти!

За рішенням комісії Державної служби якості освіти України вони визначені тими, що за результатами пройшли сертифікацію на високому рівні! Це надзвичайно велике досягнення, адже участь у пілотній добровільній сертифікації вчителів початкової школи 2020 року взяли 1591 учасник з усієї України, а пройшли сертифікацію 902 учасника, серед яких і викладачі Бучанського освітнього закладу №5.


“Це був надзвичайний рік, коли освітянська спільнота, як і решта суспільства, зазнала величезного впливу пандемії COVID-19. І я хотів би подякувати усім нашим учителям, керівникам закладів освіти та всім, хто працює в освіті, за їхні героїчні зусилля”, – зазначив Сергій Шкарлет, міністр освіти і науки України.


Він підкреслив, що запорукою успішної реалізації реформи “Нова українська школа” є професійно підготовлені за новими стандартами вчителі.

Сертифікація – це зовнішнє оцінювання професійних компетентностей учителів.
Сертифікація передбачає:
– оцінювання фахових знань та умінь учасників сертифікації шляхом їх незалежного тестування;
– самооцінювання учасником сертифікації власної педагогічної майстерності;
– експертне оцінювання професійних компетентностей учасників сертифікації шляхом вивчення практичного досвіду їхньої роботи.


БН скористалися нагодою аби поспілкуватися з кожним із вчителів Бучанської школи №5, що на високому рівні пройшли сертифікацію та дізналися про їхні відчуття та емоції, зусилля, сподівання та очікування від проходження такого нелегкого випробування.


Олена Самолюк:


– Коли ми з колегами готувалися до сертифікації, то опрацьовували неймовірно великий спектр тем. Зокрема під час здачі зовнішнього незалежного оцінювання треба було обов’язково показати багатий обсяг знань. Для цього ми опрацювали всю величезну нормативну документацію, яка стосувалася Нової української школи. Під час проходження останнього етапу ми здавали екзамен, де було дуже багато питань в усіх галузях, які треба було розкрити. Тому старанно готувалися, оновлювали у пам’яті багато інформації. Звісно добре допомагав досвід роботи. Було цікаво!


Олена Рудакова:


– Я та мої колеги у постійному пошуку нових знань та досвіду. Зокрема мені цікаві різноманітні курси, онлайн-вебінари, тощо. Тож сертифікація – це новий неоціненний досвід у житті кожного із нас. Також було велике бажання перевірити себе, як спеціаліста, та пройти об’єктивну перевірку та оцінку не лише нашими колегами, а й державою. І звичайно це певна сходинка саморозвитку і самоствердження, як особистого, так і професійного.


Світлана Краснова:


– Цікаво було взяти участь у сертифікації, після якої, звичайно, моя самооцінка підвищилася. Однак я дуже хвилювалася, через те, що матеріал був різних наукових категорій і через те, що давно вчила, довелося пригадувати навіть матеріал, який вивчала колись в інституті. До іспитів ми з колегами дуже добре готувалися. Зокрема створили невеличку групу та збиралися для вивчення великого об’єму тем, ділилися один з одним різною інформацією, яку пам’ятала кожна з нас та обговорювали різні питання. Це був безцінний досвід!


Марина Ковшар:


– Було надзвичайно цікаво поспілкуватися з вчителями з інших шкіл. А ще мені дуже сподобався третій етап сертифікації, де ми спілкувалися з експертами. Це був цікавий діалог між теоретиком та практиком. Я була в захваті. На цьому етапі я щаслива, тому що досягла успіху! Однак на початку звісно дуже хвилювалася. Та була мета випробувати власні сили, вміння та знання. Такий крок я зробила передусім для своєї самовпевненості та довела собі що зможу!


Світлана Тенетко:


– Сертифікація особисто для мене – це зацікавленість вчителя у навчально-виховному процесі та готовність до впровадження інновацій. Було нелегко. Готуватися треба було досить наполегливо та ми з колегами старалися і допомагали один одному. Завдяки цьому досягли бажаного результату. Особисто для мене став випробуванням третій тур, що проходив онлайн, де потрібно було показати себе більше теоретиком, а я почуваюся здебільшого практиком. Однак я подолала всі труднощі й досягла поставленої мети. Своїм колегам, які не проходили сертифікацію, раджу пробувати і досягати! Це не тільки професійний ріст, а й особистий!


Ми впевнені, що вся громада пишається цими професіоналами, і бажаємо продовжувати свій саморозвиток та професійне зростання!