Жовтень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
04.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Старт нової стратегії розвитку Бучанської громади

1 хвилина на читання
меморандум індустріал парк

Саме так можна назвати захід, який відбувся сьогодні у літньому театрі Бучанського міського парку, під час якого була підписана важлива для всіх бучанців угода між Бучанською міською радою і Укравтодором.

Стратегія – амбітний проект, над яким працювали фахівці різних галузей і активні жителі громади, має розроблені цілі на коротку перспективу і на майбутнє. І що важливо – є підтримка команди народного депутата Ольги Василевської-Смаглюк, а також Київських обласних адміністрації та ради.

У складних політичних умовах нам разом вдалося створити Бучанську об’єднану територіальну громаду, – акцентував Бучанський міський голова Анатолій Федорук. – Ми спільно з Вами розробили Стратегію розвитку кожного населеного пункту!

Анатолій Федорук представив Стратегію розвитку й детально розповів про важливі аспекти та проекти, які мають бути реалізовані найближчим часом.

Приємно бути лобістом Бучанської ОТГ, адже громаду, яка має чітку стратегію і до її реалізації залучає всі гілки влади у державі – завжди підтримують і допомагають у реалізації планів, – зазначила народний депутат України по округу 96 Ольга Василевська-Смаглюк.

До речі, нардеп відмітила, що Бучанська – чи не єдина громада, яка дійсно має свою стратегію розвитку. І запропонувала очільнику КОДА Василю Володіну перенести обласний центр у Бучу.

Цю пропозицію радісно зустріли присутні у залі жителі громади, які підтримали слова Ольги гучним аплодисментами.

Бучанський міський голова Анатолій Федорук розповів про важливий проект, який планується реалізувати найближчим часом, а саме – створення інноваційного медичного кластеру на території вашої громади.

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини

Голова Київської облдержадміністрації Василь Володін відразу зазначив про те, що вони повністю підтримує ініціативу Бучанської міськради щодо цього.

Відповідне розпорядження вже підписано. Агенція регіонального розвитку Київської області допомагатиме виконавчому комітету Бучанської міської ради в розробці проєкту. А він буде масштабним, тому що концепція передбачає і організацію виробництва медичного обладнання, і створення потужного медичного центру, і підготовку кваліфікованих кадрів, і будівництво реабілітаційно-оздоровчого центру. А для громади це все і інвестиції, і робочі місця для людей, і можливість робити свій вклад у розвиток медичної сфери.

Бучанський міський голова Анатолій Федорук та керівник Служби автомобільних доріг у Київській області Руслан Ничік підписали відразу дві угоди щодо покращення транспортних артерій Бучанської громади.

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини

Відповідно до них найближчим часом мають реалізувати:

– реконструкція автомобільної дороги М-07  Київ – Ковель (Варшавки) в межах міста Бучі: розширення дороги із тротуарами та велодоріжками, врегулювання кількості перехресть, зменшення світлофорних об’єктів, розширення доріг.

– нову транспортну артерію по Бучанській ОТГ, яка має допомогти розгрузити дорогу Київ-Ковель.

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини