Січень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Масаж рук – поради лікарів

1 хвилина на читання


Медики Бучанського консультативно-діагностичного центру рекомендують взяти собі за правило кожного вечора перед сном робити нескладний масаж рук, а точніше пальців.

“Візьміть будь-який жирний крем (при цьому ви ще й допоможете підживити вашу шкіру рук) і робіть рухи, схожі на натягування вузьких рукавичок, водячи при цьому по бічних поверхнях кожного пальця.
Тобто, ви робите погладжуючі рухи від кінчиків пальців до їх основи. В кінці зробіть декілька рухів, схожих на рухи при митті рук,” – пояснюють лікарі.

Все більше і більше людей в наш час приходять до лікарів зі скаргами на болі в зап’ястях. Більшості ставлять один діагноз – синдром зап’ястного каналу. Виною всьому все ті ж смартфони, планшети і комп’ютери. Цей синдром у деяких протікає в легкій формі, а комусь доводиться звертатися до хірургів. Регулярний масаж допоможе зняти біль при синдромі зап’ястного каналу. Синдром тріскаючого пальця – це патологія, основний симптом якої – труднощі в розгинанні і згинанні пальців через ураження сухожиль. Масаж допомагає сухожиллям відновитися і повертає нормальну рухливість пальців.

Користь такого масажу:

  • масаж сприяє притоку свіжої, багатої киснем крові до м’язів, що, крім усього іншого, допомагає впоратися зі скутістю і болем в суглобах, сухожиллях, зв’язках і сполучної тканини.
  • масаж допомагає зняти біль і поліпшити рухливість пальців рук.
  • навіть короткий масаж рук допоможе вам розслабитися і зануритися в глибокий і здоровий сон.
  • саме на руках розташовані особливі активні точки, впливаючи на які, ви впливаєте на ваше загальне самопочуття.

А також:

  • масаж великого пальця стимулює діяльність головного мозку та тонізуюче діє на весь організм.
  • масаж вказівного пальця сприяє гарній роботі шлунка, середнього – кишечника, а безіменного – печінки, мізинець пов’язаний з серцем.

Дбайте про себе та будьте здорові!