Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Конкурсу читців поезії «Живе слово» в Уваровському домі Ворзеля (ФОТО)

1 хвилина на читання

Проведенням відкритого конкурсу читців поезії «Живе слово» бучанська громада відзначила 210 роковини від народження Тараса Григоровича Шевченка. Його організував Центр культури «Уваровський дім».

Це перший подібний представницький захід. Серед конкурсантів – люди старші, середнього віку, шкільне юнацтво. Кожен виступав з двома творами.

Конкурсанти зібралися у Ворзелі з різних місць: Буча, Ворзель, Ірпінь, Біла Церква, Нікополь, Скадовськ, Бровари, Житомир. Звучала поезія Кобзаря – «Зацвіла в долині калина», «Тече вода з-під явора», «До Основ’яненка», «Думи мої…» тощо. Власні твори учасників, натхненні Тарасовою поезією, вражали емоційністю, відображали громадянську позицію, були сповнені болем, надією, глибиною духовності та сприйняттям сьогодення нашої України, яка боронить свою незалежність.

Пролунали запальні пісні у різних жанрах на слова Шевченка.

«Ми пом’янемо тебе, не забудем.
На порозі ми в вільній сім’ї
Перемогу з тобою здобудем,
Й защебечуть про це солов’ї».

(Віктор Каракуша, 1-ше місце серед дорослих)

Журі під головуванням поетки Алли Тимошенко гідно оцінило багатогранні таланти читців.

Були визначені перші місця серед юнацтва і дорослих. Також виконавці були відзначені за їхню емоційність, духовність, колоритність, харизматичність. Окрему подяку отримали Вікторія і Тимофій, учні Ворзельського ліцею №10 – за дебют у ролі ведучих.

Присутні вдячними оплесками нагородили почесних гостей: знаного поета-пісняра Олега Гаврилюка та заслужену артистку співачку Людмилу Саливінську-Шестерняк, чоловік якої захищає країну у лавах ЗСУ. Всі отримали сувеніри на згадку.

Як зазначила директорка Центру культури Ольга Моторя, ідея проведення конкурсу виникнула не просто так – адже насправді серед нашого народу багато тих, хто пише вірші, але не всі можуть видати їх друком. Тому їм в першу чергу надається мікрофон. По-перше, щоб вшанувати Великого Кобзаря, натхненника і батька нашої національної свідомості. І, звичайно, дати можливість зачитати власні твори на загал поціновувачів поетичного слова.

Микола Дем’янов