Січень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
03.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Олексій Карабут: «Я щасливий, що обрав професію вчителя»

1 хвилина на читання

«У кожного своя доля і свій шлях широкий» – писав колись видатний український поет та драматург Тарас Шевченко. І це дійсно так. Ми народжуємося, дорослішаємо та вбираємо в себе те, що любимо з самого дитинства, щоб потім, у дорослому житті, мати змогу обрати вірний для себе шлях… Якщо, звісно, зможемо прислухатися до власного серця. Олексій Карабут, вчитель фізичної культури Бучанської Української гімназії, почув голос свого серця, тож тепер щасливий у власному виборі.


– Сам я родом із Сумщини. У Бучі живу вже 13 років та переконався, що це безперечно прекрасне місто. Однак дуже люблю свій рідний край та до цих пір вважаю себе сумчанином, – ділиться сокровенними думками Олексій Миколайович. – Вчителем вирішив стати тому що в мене родина педагогів, зокрема дідусь та бабуся, які, як старше покоління, завжди були взірцем для мене. В дитинстві дуже любив переглядати чорно-білі фотографії свого діда Олексія Пантелеймоновича, де зображений він зі своїми учнями. Мені, малому хлопчику, було приємно дивитися на них. Як зараз пам’ятаю: весь клас загартовувався, тому босі, тільки в шортах, вишикувалися на снігу, поряд лижі… Ці світлини захоплювали мене тоді і надихають й досі, – не стримує захвату пан Олексій. – Відтак мій дід власним прикладом та непохитними переконаннями заклав фундамент у мою підсвідомість, яка і вказала мені шлях у майбутньому житті.


Саме тому, після закінчення школи Олексій одразу вирішив спробувати свої сили на професійній педагогічній стежці і вступив до Сумського державного педагогічного університету ім. Макаренка.


– Спробував і працюю донині, – посміхається та згадує минулі роки Олексій Карабут. – У Бучу приїхав працювати, можна сказати, за направленням, влаштувався у місті одразу, бо маю тут родичів. Всі 13 років працював у ЗОШ № 4 і ось перевівся у Бучанську Українську гімназію. Дуже люблю працювати з дітьми: починаючи з уроків і закінчуючи позакласною роботою.


Дід Олексій Пантелеймонович може пишатися онуком, що гідно продовжує шлях педагога. А ще цьогоріч пан Олексій взяв участь у Всеукраїнському конкурсі проєктів учителів-новаторів від Міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation Ukraine й потрапив до числа фіналістів, роботи яких були на високому рівні. Загальний напрямок робіт – інновації в сфері уроків фізичної культури для початкової та середньої школи, фізичне виховання в умовах дистанційного навчання і соціалізація дітей з особливими освітніми потребами засобами фізичної культури. До організаторів надійшло більше 300 заявок від педагогів і лише 25 робіт визнано найкращими, серед яких робота Олексія Карабута.
Олексій Миколайович дуже щасливий, що колись обрав професію вчителя, живе та надихається роботою та співпрацею з дітьми. Особливо його тішить донечка, якій вже виповнилося 16 років та яка зовсім скоро сама робитиме вибір на життєвій професійній дорозі.


БН бажають Олексію Карабуту здоров’я і віри у власні сили та впевнені, що енергія пана Олексія та його захоплення власною справою допоможуть у реалізації планів та інновацій, до яких прагне його душа.