Січень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Ворзельська амбулаторія має залишитися у Ворзелі!

1 хвилина на читання

Бучанський міський голова Анатолій Федорук запевнив:

«Офіційно повідомляю громаду селища Ворзель, що амбулаторія сімейної медицини буде і надалі надавати медичні послуги. Колектив медичних працівників даного закладу буде працевлаштовано до Бучанського центру первинної медико-санітарної допомоги».

Не передавати – переїжджати

Після приєднання селища Ворзель до Бучанської об’єднаної громади амбулаторію, як і інші комунальні заклади, Ірпінська міська рада мала передати до Бучанської. Процедура не нова, й успішно проведена як із Бородянкою, Вишгородом… Але цього разу Ірпінська влада чомусь вирішила, що медзаклад разом із всіма лікарями переїжджає до села Михайлівки-Рубежівки – наказ директора КНП «Ірпінський міський центр первинної допомоги» Ірпінської міської ради А.Левківського від 28.12.2020 року № 291/ОД.

Відтак 6 тисяч пацієнтів сімейних лікарів/терапевтів, з якими підписані декларації – а це жителі Ворзеля, їдуть за послугами за 5 км у Михайлівку-Рубежівку. Карти Googl інформують, що громадським транспортом це більше години. А якщо врахувати затримку автобусів/маршруток, чи нерегулярність їх перевезень?

У час, коли держава намагається спростити людям життя і наблизити послуги до місця проживання – таке нестандартне рішення.

У Бучанській громаді, навпаки, збільшують кількість амбулаторій загальної практики сімейної медицини, й будують-облаштовують-відкривають їх у кожному населеному пункті та в мікрорайнах міста. І вважають необхідним залишити заклад у Ворзелі.

Вивчали ситуацію на місці

Відбулась зустріч Бучанського міського голови Анатолія  Федорука з медиками Ворзельської амбулаторії загальної практики сімейної медицини. У ній також взяли участь староста смт Ворзель Андрій Липовецький, депутат Бучанської міської ради Людмила Риженко, начальник відділу охорони здоров’я Лариса Матюшенко, головний лікар КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Бучанської міської ради Оксана Джам.

Що тепер?

Зараз правомірність дій Ірпінської влади вивчають у профільному комітеті Київської облдержадміністрації, куди звернулася Бучанська міська рада.

Головний лікар Бучанського центру первинної медико-санітарної допомоги Оксана Джам запевнила:

– Ми з радістю приймемо колег у свій професійний медичний колектив.

Секретар Бучанської міської ради Тарас Шаправський пояснює витівку Ірпінської влади, як бажання зберегти гроші:

– Відповідно до медичної реформи зараз гроші йдуть за пацієнтом, тож після передачі амбулаторії кошти будуть направлені у Бучанський центр первинної медико-санітарної допомоги, а відтак буде просідання у Ірпінської первинки.