Бучанські медики радять вживати буряк
1 хв читання
Лікарі Бучанського центру первинної медико-санітарної допомоги завжди турбуються про те, щоб ми всі були здорові. Ось і цього разу медики розповіли про цілющі властивості та користь буряка для кожної людини, особливо у зимовий період.
Серед найбільш цілющих якостей:
- поліпшення кровообігу,
- зниження кров’яного тиску;
- підвищення ефективності фізичних вправ.
Сповнений необхідних поживних речовин, буряк є відмінним джерелом клітковини, фолієвої кислоти (вітамін В9), марганцю, калію, заліза і вітаміну С. Буряк багатий на клітковину – близько 2-3 грамів в кожних 100 грамах.
Глікемічний індекс буряка (показник того, як швидко підвищується рівень цукру в крові після їжі) – 61 бал, що вважається середнім показником.
Тому лікарі радять включити буряк у ваш раціон та підготували найпростіші способи вживання – приготувати смачні та корисні салати:
Вітамінний салат:
сирий буряк
сира морква
яблуко
волоський горіх
сік лимону
2 столові ложки масла рослинного
Буряк с фетою:
варений буряк – 1 штука
оливкова олія – 2 ст. л
фета – 150 г
рукола – 100 г
приправи, сіль
Буряк з куркою:
варений буряк – 1 штука
куряче м’ясо – 200 г
йогурт – 80 г
волоські горіхи – 150 г
сіль, перець
Смачного!