Листопад 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Щастя у родині бучанців: модульний будинок на місті спаленого (ФОТО, ВІДЕО)

1 хвилина на читання

5 березня під час окупації російські військові із бронетехніки здійснили кілька пострілів по приватному будинку в Бучі вулиці Ново-Лермонтово. Вони просто їхали вулицею і вирішили знищити двоповерхову оселю. Від запальних снарядів будинок згорів вщент. Ні власники ні їх сусіди не могли нічим зарадити. Вогонь знищив усе.

Жителі оселі в цей час ховалися у сараї. Отак, за вини російських асвабадителей п’ять людей, двоє з яких працюють у медичному закладі Бучі, залишилися без рідної домівки.

Історія цієї сім’ї вразила благодійника Романа Святського. Спільно з Бучанською міською радою він вирішив допомогти родині постраждалих, встановивши на приватному подвір’ї модульний будинок, який він з партнерами самі зробили і обладнали.

Його загальна площа – 26 кв.м. Тут є кухня, вітальня, кімната для відпочинку та душова. Також будинок має нові меблі, побутову техніку та проведено і підключено всі комунікації.

Власниця спаленої рашистами оселі Олена Коломієць із хвилюванням розповідає, що вже не очікувала такого щастя:

«Дуже задоволена. Маленький, акуратний та вмісткий і комфортний. Дякую мерії, дякую людям, що допомогли».

Пані Олена згадує, як в окупацію виживали, як могли: колодязь у сусідів, їжею ділилися, хліба не було, тож коли потім вперше побачила хлібину, сльози на очах виступили. Та водночас говорить, що це не горе, головне – всі вижили. А тепер ще й зиму зможуть пережити у затишку – в новому помешканні.

У Бучанській міській раді повідомили, що зараз у них на розгляді є два десятки заяв про встановлення тимчасового житла замість зруйнованого під час окупації.

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини