Листопад 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
06.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

На Вокзальній у Бучі, де знищили колону рашистів, побудують нові будинки (ФОТО)

1 хвилина на читання

У Бучі анонсували проєкт «Вулиця Вокзальна». Він передбачає будівництво 11 нових будинків на місці зруйнованих під час бойових дій, а також відновлення близько 20 пошкоджених.

Бучанська вулиця Вокзальна відома всьому світові.

27 лютого після жорстоких боїв, що тривали всю ніч, російська армія увійшла у Бучу. І саме на Вокзальній неподалік школи № 3 вдалося зупинити рашистів – знищити колону їх техніки.

Під час бойових дій постраждали приватні будинки бучанців.

– Саме тут була зупинена величезна колона російських окупаційних військ. Будинки на цій вулиці зазнали руйнації, – розповів під час заходу Бучанський міський голова Анатолій Федорук. – Сьогодні ми маємо можливість приступити до відновлення, до будівництва цих будинків.

Це перший такий проєкт у Київській області, каже заступник міністра громад та територій України Іван Лукеря:

– Дуже символічно, що це відбувається саме у місті Буча, коли будується абсолютно нове житло. Ми з нашого боку будемо максимально допомагати, сприяти тому, щоб вже за декілька місяців мешканці, які втратили під час трагічних подій житло, могли отримати свої нові відбудовані будинки.

Це будуть сучасні комфортні помешкання площею понад 100 м2.

На знак початку проєкту заклали капсулу – послання майбутнім поколінням, у якому розповідається історія, що сталося із цією вулицею.

– У рамках даного проєкту буде побудовано з нуля 11 будинків. І ще близько 20 будуть відновлені, – повідомив Андрій Негрич, директор представництва GEM в Україні. – Також у співпраці з Мінрегіон і Бучанською міською радою буде відновлена вулиця: освітлення, огорожі, інші структурні комунікації.

Мешканці зруйнованих будинків сподівалися, що їм допоможуть, і намагалися не втрачати надії. Хоч і зізнаються, що не завжди це вдавалося. Та тепер вони щиро дякують за підтримку і вірять, що невдовзі повернуться у власні помешкання.

Розповідь місцевої жительки пані Тетяни, як вони тікали від обстрілу й втратили власний будинок, читайте у одному з наступних матеріалів.

Про проєкт

«Вулиця Вокзальна» – проєкт американської організації  GEM реалізовується завдяки фінансовій підтримці фонду Говарда Г. Баффетта (HGBF) при сприянні Міністерства розвитку громад і територій, Київської обласної військової адміністрації, Бучанської міської ради.

Підрядником виступає організація ТОВ “Вєспа груп”. Співпраця в рамках підписаного меморандуму відбувається за сприяння ГО “Фонд “Якість життя».

Перед початком робіт у БМР підписали тристоронній договір про реалізацію проєкту «Вулиця Вокзальна».

Мер Бучі подякував партнерам за допомогу, підтримку і бажання відновлювати і творити.

Загалом у рамках програми партнерам уже вдалося реконструювати 18 об’єктів, серед яких школи, дитсадки, лікарні.

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини