Квітень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
24.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Антоніна Семенюк: «Вчитель – це покликання, стан душі» (ФОТО)

1 хвилина на читання

Для Антоніни Семенюк питання вибору професії навіть не виникало. Вона змалечку була впевнена, що буде,  як і мама, вчителькою. Лише фах обрала трохи інший, не педагог початкових класів. Закінчила Уманський державний педагогічний університет і з 2010 року викладає у Бучанському НВК № 2.

Згадує, що будучи ученицею, часто брала участь у творчих конкурсах з мови та літератури, де посідала призові місця. Саме так прийшло розуміння, що буде працювати саме у філологічному напрямі. Хоча як золотий медаліст знала на відмінно всі предмети.

На запитання: «Хто такий вчитель, що це за професія?» відповідає просто:

Вчитель – це все ж покликання, стан душі, – каже Антоніна Анатоліївна. – Та й любов до дітей має значення. Хоч із сучасним юним поколінням  непросто, але це ж діти! Їм все пробачаєш і продовжуєш навчати, ведучи стежками Країни знань.

Зараз у світі є вагома противага – різноманітні гаджети, які цікавлять дітей найбільше. Але педагоги знаходять шляхи, ті ниточки, за допомогою яких витягують дітей із мобільних та планшетів і спонукають зробити щось творче.

Вигадуємо, пропонуємо різні конкурси та цікавинки. Наприклад, нещодавно під час декади зарубіжної літератури один клас робив стіннівки про казку, з іншим – провели літературну вікторину. Старшокласники підготували літературну вітальню про ювілярів-письменників листопада. Хтось малював роботи до відомих творів, – розповідає Антоніна Семенюк. – Головне,за будь-яких обставин розвивати творчість дітей.

І знову нова ідея: вчителька запропонувала десятикласникам узяти участь у Всеукраїнському учнівському літературно-мистецькому конкурсі «Стежками Каменяра». Юнаки і дівчата обрали, що саме їм до вподоби, й створюють роботи за творами Івана Франка в номінації «Образотворче мистецтво».

І так щодня: із любов’ю до професії, до дітей, із бажанням зацікавити, розвинути талант і допомогти стати особистістю, успішною і творчою…

газета “Бучанські новини” № 47, 2020

Також БН розповідали про вчителів НВК № 2 Марину Товареву, Руслану Ліпич, Валентину Кравчук