Березень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
03.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Зробити мамографію у Бучі – легко

1 хвилина на читання

У Бучанському консультативно- діагностичному центрі з’явився сучасний мамограф, який допоможе на ранніх стадіях виявити пухлину у жінок.

Мамографія — метод діагностики стану тканин молочної залози жінки, найчастіше за допомогою рентгенівського випромінювання, коли отримують відповідне зображення.

“Це допомагає на ранніх стадіях виявити патологію розвитку молочних залоз. – Пояснює Ольга Мартинович, лікарка-рентгенолог. – Після 40 років всім жінкам рекомендовано проходити скринінгове обстеження для того, щоб можна було виявити хворобу на ранніх етапах і вчасно її вилікувати. Адже рання діагностика збільшує шанси на успішне лікування.” – запевняє пані Ольга, яка і буде працювати на сучасному апараті і пройшла для цього спеціальний курс навчання.

Лікарка говорить, що обстеження на новому мамографі однієї пацієнтки займає всього пів години. Але перед тим, як прийти на обстеження треба отримати направлення від сімейного лікаря.

Появі сучасного апарату у Бучанській лікарні посприяла народна депутатка України Ольга Василевська-Смаглюк:

“Так, це була частина моєї передвиборчої програми заохочувати щорічний огляд людей. Але обладнання, яке є в наших громадах не спроможне надати таку допомогу на місці. Тому я хотіла зробити все можливе і не можливе, аби людині була доступна гарна сучасна діагностика.”

За статистикою кількість онкологічних захворювань зростає.

“За один минулий рік у нашій громаді виникло майже 100 онкозахворювань, які були виявлені і зареєстровані.” – Розповідає Лариса Матюшенко, начальниця відділу охорони здоров’я БМР. – “Стосовно молочної залози, то на обліку перебуває 148 чоловік. За останній рік було виявлено 10 жінок з такою патологією. Серед них 4 випадки, коли рак був уже в занедбаній стадії, які важче лікуються.”

Тому лікарі закликають усіх не зволікати та приходити на обстеження.

Як зазначив Бучанський міський голова Анатолій Федорук матеріальна база закладів охорони здоров’я громади постійно оновлюється:

“Обладнання у наших медичних закладах поступово оновлюється, збільшується і можу вже анонсувати на загал, якщо все складеться, у поточному році ми і КТ (комп’ютерна томографія) сучасне придбаємо зарахунок державної цільової субвенції при фінансуванні місцевого бюджету, і тепер нам клопіт – приміщення треба розширяти або шукати нове, для того аби забезпечити всі параметри, які мають бути.”

Відтак, медицина залишається одним із пріоритетних напрямків у Бучанській громаді.

Обстеження жінок проводяться за наявності електронного направлення та попереднього запису за тел. 48-328
Понеділок 14.00 – 17.00
П’ятниця    14.00 – 17.00
за адресою:
м. Буча вул. Пушкінська 59Д