Січень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
04.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Ворзельська амбулаторія у складі Бучанської ОТГ

1 хвилина на читання

Сьогодні на сесії Бучанської міської ради погодили проєкт рішення щодо створення Ворзельської амбулаторії загальної практики сімейної медицини у складі Бучанського центру первинної медико-санітарної допомоги.

Рішення про створення Ворзельської амбулаторії базується на позиції трудового колективу: сімейних лікарів і всього персоналу, які забезпечують діяльність цієї медичної установи, і бажанні жителів селища, – зазначив Бучанський міський голова Анатолій Федорук.

Перед депутатами на підтримку проєкту рішення виступила завідувачка Ворзельської амбулаторії Олена Івановська:

«Працівники амбулаторії одноголосно вирішили, що так бути не може і ми будемо підтримувати чинне законодавство, ми не можемо залишити Ворзель без будівлі й закладу.

Коли звернулася громада Бучі та підтримали наше рішення зберегти заклад як медичний заклад і, як варіант створити новий структурний підрозділ ми з радістю прийняли рішення підтримати Бучанської міську раду.

І наше побажання, щоб цей заклад був саме тут у Ворзелі у складі Бучанської громади й саме основне – це не суперечить чинному законодавству!»

Також на засідання завітала жителька Ворзеля, яка передала Бучанській міській раді колективне звернення, підписане ворзелянами.

“Ми мешканці, виступаємо проти скорочення та переведення амбулаторії у Михайлівку-Рубежівку ми наполягаємо, щоб амбулаторія залишалась у Ворзелі за адресою, Європейська, 4. Від імені громади селища хочу попередити, що ми будемо захищати і обладнання і персонал на який вже від Ірпінської влади йдуть утиски. громада готова ночувати там, щоб ніхто звідти нічого не вивозив. – представниця громадськості”.

Начальник відділу охорони здоров’я Лариса Матюшенко прокоментувала:

“Відповідно із законодавством після того, як Ворзель увійшов у Бучанську ОТГ, всі комунальні заклади – освітні культурні, медичні – мали передати з Ірпінської до Бучанської громади. І проблема, чи небажання передавати, виникло лише із медичною амбулаторією.”

Нагадаємо, Після приєднання селища Ворзель до Бучанської об’єднаної громади амбулаторію, як і інші комунальні заклади, Ірпінська міська рада мала передати до Бучанської. Процедура не нова, й успішно проведена як із Бородянкою, Вишгородом… Але цього разу Ірпінська влада чомусь вирішила, що медзаклад разом із всіма лікарями переїжджає до села Михайлівки-Рубежівки – наказ директора КНП «Ірпінський міський центр первинної допомоги» Ірпінської міської ради А.Левківського від 28.12.2020 року № 291/ОД.

Тож жителі мали їхати за послугами за кілька кілометрів, тож у знак протесту написали колективне звернення щодо залишення амбулаторії у Ворзелі, яке лише за два дні підписали майже 1000 людей.

Але люди вирішили, що так не буде!