Жовтень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
06.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Осінній нежить – як його уникнути

1 хвилина на читання

Осіння пора у багатьох асоціюється з простудними захворюваннями, нежитем. Звичайно, погода погіршується, менше отримуємо сонячного світла, холодний вітер з дощами – все це призводить до проблем зі здоров’ям. Часто на нежить не звертають уваги, вважаючи, що він і сам пройде. Однак запущений нежить призводить до більш серйозних проблем зі здоров’ям або переходить до хронічного стану. Саме тому важливо знати прості правила, що допоможуть вберегтися від цієї недуги та небезпечних наслідків цього захворювання.

Головні правила, щоб не застудитися восени.

  • Завжди звертайте увагу на погоду за вікном та одягайтеся відповідно до температурних показників. Ні в якому разі не можна допускати переохолодження організму. Особливої уваги потребують горло та ноги, які завжди повинні бути в теплі.
  • Не лінуйтеся вставати раніше, щоб мати змогу поснідати. Таким чином ви зігрієте власний організм, адже коли їжа перетравлюється, вона виділяє тепло. Не забувайте про фрукти та овочі, які важливі для людського організму у будь-яку пору року.
  • Уникайте контактів з хворими людьми, щоб не заразитися. Треба навчитися не нервувати, адже стрес негативно позначається на імунітеті.
  • Де б ви не перебували, на роботі чи вдома, слід провітрювати приміщення щогодини. Частіше гуляйте на свіжому повітрі.
  • Кілька разів на день зволожуйте ніс спеціальними спреями з морською водою чи настоєм трав із ромашки, календули, шавлії.

Дотримання цих нескладних правил стане гарантією міцного здоров’я в осінній період. Та слід пам’ятати, що якщо ви вже захворіли, ні в якому разі не зволікайте з візитом до ЛОРа, адже тільки лікар може правильно діагностувати захворювання і призначити лікування.