Березень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
03.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

У Бучі запроваджено профілактичні заходи з протидії поширення коронавіруса

1 хвилина на читання
7 порад від коронавірусу

Зокрема закупили 70 комплектів індивідуального захисту для медичних працівників, у лікарняних закладах в кожному кабінеті встановлюють дозатори з дезінфікуючими розчинами.

Цю інформацію журналісти БН дізналися від керівника відділу охорони здоров’я Бучанської міської ради Лариси Матюшенко після засідання оперативного штабу щодо запобігання та розповсюдження захворювань на грип та протидії поширення коронавірусу на території Бучанської громади.

Окремо учасники засідання наголосили у жодному разі не піддаватися паніці, а дізнаватися правдиву оперативну інформацію щодо подій у офіційних джерел.

Нагадаємо, що медичні заклади ОТГ провели теоретичні і практичні заняття дій співробітників при виявленні хворого із підозрою на зараження вірусом COVID-19. Тож лікарі готові не лише на практиці, а навіть на моральному рівні діяти вірно і впевнено.

На нараді вкотре наголосили на важливості інформування населення щодо заходів профілактики, які є звичними для респіраторних інфекцій.

Тож ще раз повторюємо поради лікарів:

  • – уникайте близького контакту з тими, хто має гарячку або кашель;
  • – не торкайтеся обличчя немитими руками;
  • – часто мийте руки з милом чи обробляйте дезінфекційними засобами;
  • – ретельно готуйте їжу, зокрема м’ясо, морську рибу, і яйця;
  • – уникайте незахищеного контакту з дикими та свійськими тваринами.

Як запобігти поширенню інфекції:

  • – якщо відчуваєте симптоми респіраторного захворювання, обмежте контакти з іншими людьми і використовуйте захисну маску для обличчя (її слід регулярно заміняти/знезаражувати);
  • – якщо ви відвідували Китай та країни Європи і протягом 2 тижнів після цього у вас виникли симптоми респіраторного захворювання, негайно зверніться по медичну допомогу;
  • – під час кашлю та чхання прикрийте рот і ніс зігнутим ліктем чи одноразовою серветкою, після чого викиньте серветку та вимийте руки;
  • – необхідно дезінфікувати поверхні, яких торкалася інфікована людина.