Кулінарний майстер-клас у Бучі: домашня кухня від професіоналів (Фото)
4 хв читання
Кулінарний майстер-клас організували для дітей із родин опікунів, дитячих будинків сімейного типу та патронатних сімей Бучанської громади
На початку зустрічі – коротке знайомство один з одним. Фахівці Центру життєстійкості знають кожну дитину з таких родин, адже на їхню долю випало багато випробувань і страждань. Та зараз хлопчики і дівчатка мають підтримку і любов нової сім’ї, з усмішкою зустрічають кожен день та із задоволенням відвідують різноманітні заходи.


Поділитися секретами корисної і смачної їжі запросили майстриню Фабрики-кухні «ГотуЇмо».
Шеф-кухарка Віра Мезь має неабиякий досвід у виготовленні кулінарних шедеврів. Крім того, вона мама п’ятьох діток, тож її майстер-клас захопив усіх учасників дійства.
Хлопчики і дівчатка місили тісто, різали овочі, смажили сирники, пекли пампушки, зробили власноруч салат і запечену картоплю. Кожен міг спробувати себе в ролі кухара і стати співучасником приготування різних страв. І все це з веселощами, у дружній позитивній атмосфері взаємодії і добра. Варто додати, що всім було дуже зручно у новому приміщенні кухні, яке облаштували та обладнали за сучасними стандартами завдяки підтримці благодійного фонду “Solidarity”.
«Сьогодні ми поєднали кілька приємностей, – розповідає психологиня Центру життєстійкості Галина Фидонюк. – Перше, знайомство з крутою Вірою Мезь. Друге, вчимося готувати страву. Третє, взаємодіємо, знайомимося і спілкуємося. Четверте, розвиток дрібної моторики різних центрів, які знаходять у руках».


Кулінарний майстер-клас завершився смачним обідом.
За яскраво вбраними столами діти смакували те, що самі приготували, з додатковими стравами: борщем і запеченою куркою. Фабрика-кухня підготувала їх заздалегідь, щоб діти отримали повноцінний корисний обід.
«Такі майстер-класи завжди мотивують на позитивні емоції, – каже директорка Фабрики-кухні «ГотуЇмо» Тетяна Алексійчук. – Ми бачили, що відбувалося не просто приготування, а вони спілкувалися між собою, заряджалися енергією від нас, а ми від них».
Найголовніший результат, який ми побачили, це щасливі дитячі обличчя після цікавої події. Дітвора обнімала свої матусь та опікунів і радісно розповідала про досягнення і смачну їжу, яку вони куштували.


У дітей в патронатній родині з’являється надія на майбутнє
На майстер-класі ми зустріли пані Наталію, патронатну виховательку. У 2022 році ми розповідали, як ця патронатна родина пережила окупацію разом із двома хлопчиками, які до них потрапили до повномасштабного вторгнення. Зараз у них на вихованні дві дівчинки: 11-річна Аня і 13-річна Віка.
Анічка розповіла, що мріє стати шеф-кухарем, тож із величезною цікавістю прийшла на майстер-клас. Вона вже вміє готувати піцу, якщо Наташа замісить тісто. А от улюблені страви – справжні українські – червоний борщ із цибулею чи часником і чорний хліб з маслом.
Вікі подобається ІТ-сфера для майбутньої професії. А поки любить спорт, навіть навчилася робити колесо. Хоч лікарі не в захваті, бо дитина має інвалідність.
Пані Наташа запевнила, що такі зустрічі, як сьогодні, необхідні: «Їм потрібні увага, піклування і спілкування з дітками. Тож дуже вдячні за організацію майстер-класу».






