Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Патронатна родина всю окупацію захищала діток

Патронатна родина з Бабинців взяла вихованців Богдана і Руслана, але розпочалася повномасштабна війна. Всю окупацію хлопчики були під захистом тимчасових батьків, і після звільнення Бучанської громади родина передала їх у нову сім’ю.

Нагадаємо, у патронатну родину на короткий термін потрапляють діти, позбавлені батьківського піклування, до поки їх не передадуть до їх нових, законних мами і тата.

Цих двоє хлопчиків – Богдан і Руслан, мали вже попрощатися із тимчасовим сімейним притулком, але розпочалася війна. Село за кілька днів окупували рашисти, зв’язок із Управлінням соціального захисту та іншими державними службами був втрачений. 

Після деокупації, щойно з’явилася така можливість, керівник центру соціальних служб Лариса Федорук відвідала патронатну родину. Хлопчики у цей час смачно їли, посміхались, та розповіли згодом, як вони співали гімн України, коли біля хати стояли ворожі солдати. Як пояснили діти, вони співали гучно, щоб почули українські воїни й прийшли їх врятувати. І воїни «почули» – підбили російський танк.

Жінка з чоловіком розповіли, як носили воду з річки, адже потрібно було всім помитися. Як «пекли колобок із картоплі» – хліб закінчився. Як зайшли окупанти до них і хотіли розстріляти чоловіка, та перед дітьми не зробили такого жахливого вчинку. Як жінка вже розповіла всі казки, які знала, й почала вигадувати нові. Тому що всім серцем вірила, що діти не мають відчувати страху і болі. Й нехай поруч вороги, не має світла і мультиків, та дітлахи мають засипати під хороші розповіді.

Дітки вже мають нову родину. І ми щиро бажаємо їм миру, доброти і любові рідних.

Газета «Бучанські новини» № 9, 2022.