Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
20.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

«Sympto.me» – мобільний медичний асистент (ФОТО)

1 хвилина на читання
«Sympto.me» - мобільний медичний асистент

«Sympto.me» – це Медичний інтелектуальний асистент, який стане у нагоді як жителям громади, так і лікарям. Сьогодні його презентували у Бучі, відтак він доступний для всіх бажаючих. Це є першим мобільним додатком в Україні у сфері e-health.

«Sympto.me» - мобільний медичний асистент

У додатку є два модуля – фізичне та ментальне здоров’я. Зокрема доступний напрямок педіатрія. Під час презентації нам показали, як медичний асистент у додатку розповідає про годування дитини – відповідає на найбільш поширенні питання.

Серед іншого можна звернутися зі своїми питаннями щодо свого (чи дитини) стану здоров’я, отримати консультацію, наприклад, як діяти до візиту до лікаря чи приїзду «швидкої», щоб покращити своє самопочуття, полегшити симптоми. Цифровий помічник все розкаже коротко і змістовно.

«Sympto.me» - мобільний медичний асистент

У «Sympto.me» міститься база лікарів Бучанського центру первинної медико-санітарної допомоги. Кожен сімейний лікар має свій аккаунт, тож пацієнт може звернутися зі своїми проблемами, занотувати свої відчуття, пройти первинне опитування. Відтак майбутній візит до лікаря вже буде більш змістовним.

Модуль «ментальне здоров’я» розраховано як на дорослих, так і на їх дітей у віці до 12 років. Є поради психолога та психотерапевта. Серед рекомендацій також і вправи, які допоможуть позбутися стресового стану, полегшити самопочуття. Крім іншого можете отримати рекомендації, як спілкуватися з тими, хто отримав психологічну травму.

До створення цього додатку «Свідома Бучанська Громада» провела опитування та масштабні консультації медиків, щоб розуміти, який має бути застосунок, щоб він був максимально корисний для лікарів і пацієнтів – це дві окремі аудиторії.

«Це мобільний додаток, що допоможе знизити навантаження на лікарів, і завдяки цьому покращить доступність та ефективність медичної та психологічної допомоги», – прокоментувала директор БЦПМСД Оксана Джам.

На наше питання щодо «лікування в інтернеті» Оксана Іванівна роз’яснила, що додаток створювали, консультуючись із лікарями їх центру, вся викладена там інформація із доказової медицини, тож  він «допоможе нашим пацієнтам і спростить роботу нашим лікарям».

Варто розуміти, що в час воєнного стану в країні лікарі перевантажені, адже крім фізичних проблем зі здоров’ям люди мають порушення ментального здоров’я. Відтак, пацієнти мають потребу у ще більшій увазі сімейних лікарів.

До речі, організатори запевнили, що додаток буде розширюватися, до нього додаватимуть інформацію, якою будуть найбільше цікавитися пацієнти.

Голова ГО “Свідома Бучанська громада ” Катерина Цип’ящук нагадала, що розробили мобільний додаток завдяки перемозі їх громадської організації у конкурсі «Act to Support», що виконується Фондом Східна Європа  в межах проєкту «Фенікс: Сильна Україна під час війни» за підтримки European Union in Ukraine.

Мобільний застосунок уже  працює на базі Бучанського центру первинної медико-санітарної допомоги і доступний для завантаження у Google Play та AppStore. Або за посиланням з сайту проекту https://sympto.me//

Завантажуйте, реєструйтесь, користуйтесь!

До речі, під час конкурсу журі обрало бучанську організацію для участі у акселераційній програмі з понад 40 громадських організацій з усієї України. Тож варто спробувати застосунок, який вони створили.

Під час презентації «Sympto.me» заступниця Бучанського міського голови Аліна Саранюк нагадала, що Анатолій Федорук наголосив: цей рік – рік розвитку медицини. І цей надзвичайно корисний проєкт є дуже важливим для наших жителів.

Залишити відповідь