Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
20.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Відкрили меморіальну дошку на честь підполковника Сергія Мазіна (ФОТО)

1 хвилина на читання
Меморіальна дошка Мазін Сергій

Меморіальна дошка пам’яті Героя підполковника Сергія Петровича Мазіна відкрито у місті Буча 8 травня за адресою вулиця Ярослава Мудрого 10/5.

Сергій Петрович народився 15 грудня 1985 року в Херсонській області. Він отримав військову освіту в Харківському національному університеті Повітряних сил імені Івана Кожедуба. Військова кар’єра почалася у 160-тій зенітно-ракетній Одеській бригаді Повітряних сил Збройних Сил України.

«Сергій ріс звичайним хлопчиком, навчався як всі в школі, але у нього не було вагань, що робити після школи. В 16 років він пішов в університет, навчатись на військового і з перших днів вторгнення він стояв на захисті неба нашої Батьківщини», – розповів його батько.

Протягом своєї служби, Мазін виконував бойові завдання на Сході України, а коли загроза переросла в повномасштабне вторгнення, чоловік обійняв посаду командира дивізіону. Під час повномасштабного вторгнення, що обрушилося на нашу країну, він лишався на передовій, захищаючи рідну землю.

“В ту рокову ніч він не один загинув, загинуло ще троє хлопців, троє офіцерів, які разом з ним, пліч о пліч, стояли на захисті нашого неба”, – В’ячеслав Гальчинський, заступник командира.

16 червня 2022 року підполковник Сергій Мазін загинув під час виконання бойового завдання в районі села Терешківка, що на Сумщині. За свій героїзм він посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Як зазначив секретар Бучанської міської ради Тарас Шаправський:

‘‘Війна прийшла на нашу землю, ворог вторгся в нашу Україну і Сергій Петрович, як справжній офіцер, справжній військовий, справжній чоловік, став на захист України’’.

Але Сергій Петрович був не лише солдатом, він був людиною з багатогранною особистістю. У вільний час любив грати у футбол, рибалити та проводити час зі своєю сім’єю. Знайомі згадують Сергія як доброго, веселого, розумного, сміливого і чуйного чоловіка, батька та сина. Вшанувати пам’ять полеглого прибули рідні, родичі, підлеглі аж із Одеської області.

Похований на Алеї Героїв у Бучі. У нього залишились дружина, син, батько та мама.

Нині меморіальна дошка, що відтепер прикрашає стіну, відзначає його життя, його службу і його хоробрий подвиг. Вона свідчить про його безстрашність, відданість та незрадливу любов до рідної України.

Сергій Мазін – герой, чия пам’ять ніколи не буде забута. Дякуємо йому за героїзм, за відданість, за службу на благо своєї землі та українського народу. Його подвиг залишиться навіки в серцях тих, хто пам’ятає.

Володимир Ковальський

Залишити відповідь