Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
20.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

«ПоРадник безпеки» – корисні поради та алгоритми дій у небезпечних ситуацій.  (ФОТО)

1 хвилина на читання
"ПоРадник Безпеки" Бородянка

«ПоРадник безпеки» – інформаційний довідник, який презентували у Бородянці. Довідник містить життєво важливу інформацію, багато корисних порад та алгоритми дій поводження у ситуаціях, котрі можуть становити небезпеку. Це дасть змогу громадянам попередити загрози та почуватися впевненіше, в плані безпеки щодо себе та близьких.

"ПоРадник Безпеки" Бородянка

Громадська організація “Асоціація громадських радників України” за підтримки Міжнародного фонду “Відродження” та Європейського Союзу реалізовує цей проєкт у семи областях України. Місцем проведення презентації довідника стала Бородянська центральна бібліотека. Захід відвідали представники місцевого самоврядування, поліцейський офіцер Бородянської громади, ДСНС, КУ «Центр надання соціальних послуг» Бородянського відділу Бучанської філії Київського обласного центру зайнятості, місцеві підприємці, громадські діячі та місцеві ЗМІ.

«ПоРадник безпеки» – це проєкт, спрямований на розширення обізнаності серед мешканців територіальних громад щодо здійснення заходів цивільної безпеки. Навчанню правильної реакції та поводження в ситуаціях, котрі загрожують безпеці.

За допомогою залучення мешканців громад, представників органів влади, нацполіції та інших представників, проєкт зібрав та об’єднав важливу інформацію, як от:

  • актуальна інформація про Пункти незламності,
  • адреси захисних споруд та найпростіших укриттів, розташованих на території громади,
  • розбір декількох небезпечних ситуацій різного характеру, що притаманні громаді.

Зазначається, що для ПоРадника різних громад ситуації можуть відрізнятися. Також зібрано актуальну інформацію про фізичну, цифрову, правову та психологічну безпеку, а також вказано номери та посилання на сайти, куди можна звернутися по допомогу, якщо виникла така потреба.

«Подбай про свою безпеку»

Щоб проєкт був ще більш доступним для мешканців громади, команда, що створила ПоРадник, розробила ще один зручний інструмент для розповсюдження корисної інформації і підвищення рівня свідомості громадян – це інформаційний плакат «Подбай про свою безпеку». Цей плакат містить телефонні номери та корисні посилання для захисту своєї цивільної безпеки, правової, цифрової та ментального здоров’я.

Учасникам презентації було надано друковані примірники ПоРадника, а електронна версія є доступною для всіх. Порадник безпеки можна завантажитина сайті “Громадські радники” у розділі “Корисні матеріали”, на офіційному сайті громади або зісканувавши qr-код. 

Мета проєкту “ПоРадник безпеки”

Навчити та підвищити спроможність мешканців тергромади реагувати на ризики та загрози своїй безпеці, а також надати знання і поради, як подбати про себе, своїх близьких або оточуючих людей у момент небезпеки.

Окрім проведених опитувань серед жителів, громадські радники пройшли безпекові онлайн-навчання із залученням фахових експертів з мінної, цифрової та фізичної безпеки.

Загалом під час опитування було проаналізовано відповіді на 34 запитання, а опитування пройшло 523 особи.

Це дало змогу експертам сформувати перелік безпекових тем, актуальних саме для Бородянської громади. Окрім аналізу небезпечних ситуацій та запропонованих алгоритмів дій для цих ситуацій, щоб зменшити вплив шкоди, мешканці громади висвітлили низку безпекових тем, які варто опрацювати в майбутньому:

  • ролі та відповідальність органів місцевого самоврядування під час кризових ситуацій (війна, окупація тощо).
  • вплив травмуючих подій на ментальний стан людей,
  • відсутність безпекового діалогу в громаді як такого.

У наш час питання безпеки надзвичайно актуальне. Бути обізнаним про свою безпеку життєво необхідно. Тож цей проєкт робить великий вклад  у покращення умов життя й обізнаності серед мешканців Бородянської громади у своїй безпеці.

Залишити відповідь