Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Бучанські добровольці. Бойовий майор Клім

1 хвилина на читання

Клім служив в АТО в Силах спеціальних операцій, тож був упевнений, що розпочнеться повномасштабна операція рф. 24 лютого Клім зустрівся разом з іншими добровольцями. Наступного дня вже здійснював охорону громадського порядку зі зброєю, а також доставку продуктів і медикаментів тим, хто не міг дістатися до міської ради.

Брав участь у протистоянні рашистам 27 лютого.

Тоді був найзапекліший бій з російськими військовими у центрі міста біля Новуса, потім розбили їхню колону на Вокзальній, а далі були локальні сутички в різних мікрорайонах, якими рашисти тікали.

Коли розпочалася окупація Бучі, допомагав ЗСУ – разом із побратимом передавали координати російських позицій, координували артилерію. Та згодом чоловіки змушені були залишити Бучу, оскільки орки стали відвідувати за адресами АТОшників. Двома автомобілями з напарником вивезли 14 чоловік і собаку. І досі дивується, як вмістилися всі в салон.

Щойно почали організовувати Бучанське ДФТГ, Клім відразу в нього вступив.

Згадує, як заходили у Бучу після місячної окупації. Автоматів було мало, та мали велике бажання повернутися у рідне місто. Тут ще зустрічалися рашисти, тож були локальні бої з ворогом. Потім у звільненій громаді шукали колаборантів та диверсантів. Якось одного з російських солдатів знайшли у підвалі на території дитячого табору.

З перших спогадів про деокуповану Бучу – на вулицях багато мертвих людей. Та майор Клім зізнається, що найбільше вразило: на майже всіх розстріляних автомобілях було написано «діти».

Уже в квітні місцеві повідомили, що біля одного з дитсадочків підозрілі. Це були чоловік і жінка, які останніх два дні ходили до дошкільного закладу. А тоді почали робити відеозйомку укриття. Під час перевірки виявили, що у їхніх телефонах були російські номери. Підозрілих передали у спецслужби.

Газета “Бучанські новини” № 10 від 16 березня 2023 року.

Наступне знайомство із розвідником і військовим волонтером Дмитром.

Також можете ознайомитися: Бучанські добровольці. Розмінування із Полковником КЕП | (buchanews.com.ua)

Залишити відповідь