Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Спікер бранчу “Сирний” з блогером, сироварниця Олена з Бабинців

1 хвилина на читання

Другий бранч з блогерком мав назву «Сирний» та відбувся в затишному кафе Чайна Маgic Tea , де панував аромат запашного чаю та дружня атмосфера.

Дегустували сири та дізнавалися секрети приготування і поєднання сирів з іншими продуктами харчування. Спікером зустрічі блогер обрала Олену @helen.boychenko, котра більше восьми років займається сироварінням у Бабинцях Бучанської громади. Для бранчу Олена приготувала сім видів сирів власного виробництва та організувала сирну тарілку для кожного учасника.

Історія та початок діяльності сироваріння спікера

Для бранчу Олена приготувала більше 7 видів сирів власного виробництва, та організувала сирну тарілку для кожного учасника. Олена йшла від простого сиру Фета до більш складних видів сирів., готувала сири для рідних. Але перший комерційний сиром був російський і качота (італійський сир), вони вважалися початкові і мали легший спосіб приготування. Та, Олена хотіла розвиватися і ділитися смачним та якісним сиром з іншими, тому через 3 місяця з початку приготування першого сиру пішла на курси, де з нею поділились навичками люди, котрі мали базу знань від відомих сироварів Нідерландів, Італії та Європи. З цих курсів запозичила рецептури приготування сирів Гауда, Хамолі, кульки в олії та інші. Почала експериментувати зі смаками, приймати замовлення та збільшила кількість видів сирів.

Сироварінням займається вся сім’я Олени, чоловік Артем завжди допомагає та підтримує, син активно бере участь у приготуванні.

До Повномаштабного вторгнення приймали участь у багатьох сирних фестивалях. На одному із таких фестивалів отримала нагороду. Сировину для продукції Олена бере у фермерства Бучанської громади, в котрих закритий цикл доїння, що відповідає санітарним нормам. Для сирів використовують лише, те що, потрібно для приготування сиру, ніяких барвників та консервантів, хлористого кальцію. Цільне молоко, додають закваски, фермент, натуральні приправи та сіль.  

На зустрічі  Олена розповіла техлогію виготовлення багатьох різновидів сирів, як поєднувати молоді та старші сири. Підготувала невеликі подарунки у вигляді сирів для їхніх рідних. Дівчатка задавали запитання, знайомились та смакували сирами, ділились враженнями . Після дегустації пили ароматний  чай, спілкувалися, ділились своїми захопленнями, сміялись. Все це відволікало всіх від тривог та страху війни, що дуже корисно в теперішній час. Отримавши обмін позитивної енергії дівчатка понесли по своїм домівках тепло та гарний настрій.

Крім важливості реалізації себе, такі зустрічі допомагають психологічно у наш тривожний час. Тож після закінчення позитивну енергію, тепло і гарний настрій дівчата понесли у свої домівки.

Залишити відповідь