Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
28.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Гаврилівські вареники: конкурс і допомога ЗСУ

Конкурс «Гаврилівські вареники – 2024» Будинок культури «Полісся» оголосив за народною традицією на Колодія. 

Архаїчне свято закінчення зими і початку весни відоме майже всім європейським народам, хоча й із різними назвами. Зазвичай Масляниця припадає на кінець лютого — початок березня і займає, ніби проміжне місце між зимою та весною. Цей тиждень відомий найбільше за обрядом Колодія, який святкували по всій Україні.

На цьому тижні провели конкурс “Вареників”, до якого долучилися вісім місцевих господинь, які залюбки наварили вареників зі свіжою і квашеною капустою, картоплею, сиром і  патрохами та ще й з яблуками і маком… На конкурс несли не тарілочками, а відеречками…

Було дуже поважне і достойне журі – це бійці ЗСУ.

Ніхто не знав, чиї вареники і з якою начинкою – лише номер лота. Було не просто визначити переможницю конкурсу, адже всі вареники були надзвичайно смачними… Журі куштували з кожної тарілки, та найбільше смакували вареники з картоплею лота №8 – Світлани Крученюк.

«Народне свято Колодій або, як ще його називають «Бабський тиждень», збігається з Масницею, тож за традицією українські господині готували багато страв. Але найбільше полюбляли вареники», – розповіла працівниця Будинку культури «Полісся» Наталія Молчанова.

Спонсор конкурсу Галина Фидонюк вдячна господиням за участь у конкурсі: Світлані Крученюк, Єфросинії Панасюк, Анні Соколовській, Надії Гордій, Марії Заблоцькій, Ірині Куценко, Наталії Федоренко та Надії Шевченко.

Гаврилівські вареники для наших захисників уже прямують на передову.

Варенички скуштували і дітлахи, які завітали на дійство «Колодія величаємо – Весну зустрічаємо!»