Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Фестиваль Lokalist. Весновій – смачно, цікаво, унікально і з донатами на ЗСУ

1 хвилина на читання

Фестиваль Lokalist. Весновій відбувся у Бучі в неділю. Місце для проведення заходу обрали у дусі сучасних вимог – критому паркінгу ТЦ «Avenir Plaza», який додатково слугує як укриття.

Це – благодійний захід, на якому було цікаво і смачно, з великим розмаїттям представлених брендів місцевих підприємців, а також виставок й інших активностей. Діткам влаштували веселі розваги з аніматорами та ляльковий театр.

Засновниці фестивалю «Lokalist» Майя Аронштам та Анастасія Супрун розповіли, що на сьомому фестивалі – бучанському «Lokalist.Весновій» було більше заявок на участь, ніж зазвичай. Тим паче, що це хороший майданчик як і для розвитку підприємців так і для жителів громади познайомитись із новими локальними брендами.

На ярмарку 44 місцевих крафтярі запрошували придбати, спробувати свою унікальну продукцію, крім того працювали фуд-корт, лекторій (сім різних важливих тем піднімали фахівці для бажаючих дізнатися нове), проводили майстер-класи, виставки-продаж картин і презентації книжок. Також впродовж цілого дня проводились різні активності на сцені.

Учасники фестивалю та їх враження

Засновниця «Сирне ательє родини Кириленко» Анастасія Кириленко розповіла про свою продукцію – козиний сир, який робиться із молока з їх власної мініферми. А на додачу вона продавала продукти-компаньйони від місцевих виробників: крафтові томати, крекери із цільнозернового борошна…

На ярмарку були не лише смаколики. Гості обов’язково знаходили щось цікаве для себе: ювелірні прикраси, одяг, сумки, плетені вироби – власного виробництва, квіти, тощо

Та головне, що було на фестивалі – унікальна атмосфера, спілкування, обмін досвідом.

«На справді він об’єднує дуже талановитих творчих людей, – наголосила засновниця бренду прикрас «Ковіта», – тут завжди неймовірна атмосфера. Заради цього варто сюди прийти, познайомитися із обдарованими людьми».

За словами організаторів після кожного «Lokalist» представлений тут бренд набирає обертів. Крім того, підтримка українських виробників таким чином надважлива у наш час, запевняє керівниця «Дія.Бізнес» у Бучі Анна Страховська.

«Дуже велика заслуга команди Майї у тому, що вона допомагає маленьким крафтовим виробникам розказати про себе. Тому що не у кожного починаючого виробника є бюджет на маркетинг, просування. Тому такі майданчики допомагають заявити про себе і знайти клієнтів».

Благодійність – обов’язкова при кожному фестивалі «Lokalist».

Гості за бажання підтримували коштами на потреби для ЗСУ при купівлі вхідного квитка, на локаціях з майстер-класами, робили тату за благодійність та долучились до аукціону.

На «Lokalist.Весновій» також збирали на «Бучанський Дрон». (https://www.bravoukraine.org/buchanskyi_dron/) «Пташки» можна було побачити тут же. Організатори представили відвідувачам цікаву можливість за посильний донат відчути себе оператором дрону за допомогою 3D-окулярів. Звичайно, найбільше це сподобалося дітворі.

Президент ФБ «Bravo Ukraine» Сергій Воєвуцький повідомив, що вже вдалося зібрати більше трьох мільйонів гривень, а ціль – чотири мільйони на придбання дронів для ЗСУ.

«Зараз ми вже маємо 3,3 млн гривень.  До збору доєднались органи місцевого самоврядування, бізнес, населення. Бучанська територіальна громада допомагає своїм воїнам захищати нас!»

Нагадаємо, 1,9 мільйонів перераховані до збору «Бучанський дрон» із дводенної заробітної плати працівників комунальної сфери Бучанської громади.