Лютий 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
28.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Про художній фільм «Буча» та ФОТО зі знімального майданчика

1 хвилина на читання

Фільм «Буча» – художня драма, сюжет якої заснований на реальних подіях. Головний герой – іноземець, що  вирішив боротися зі злом у країні, яка стала для нього домом.

Сюжет кінострічки заснований на подіях, що відбулися у містах Буча, Ворзель та Гостомель під час російської окупації у лютому-березні 2022 року. Фільм розповість про порятунок місцевих жителів Костянтином Гудаускас – громадянином Казахстану, який отримав притулок в Україні та проживав в Бучі.

З початком російського вторгнення, завдяки своєму казахстанському паспорту, він має можливість проїжджати на окуповану російськими військами територію та вивозити мирних жителів. Костянтин не тільки рятує людей, а й на власні очі бачить весь жах війни та окупації.

“Трагедія, яка відбулася у містечку поблизу Києва, сколихнула весь світ. Кіно — це один із потужних інструментів, який зможе донести важливі меседжі іншим країнам. Росіяни вже зняли і показують пропагандистські стрічки зі своєю версією подій у Маріуполі та Бучі. Є ймовірність, що світ надивиться російських фільмів та прийме їхні наративи. Ми маємо доносити істину!” — заявив сценарист і продюсер фільму Олександр Щур.

Головні ролі у фільмі “БУЧА” зіграли відомий польський актор театру і кіно Цезарій Лукашевич та зірка українського кіно В’ячеслав Довженко.

Фільм “БУЧА” був знятий на гроші приватних інвесторів без залучення державних коштів. Премʼєра стрічки в Україні відбудеться у вересні цього року.

Нагадаємо, Покази фільму “БУЧА” пройшли у 8 містах Америки (ФОТО) (buchanews.com.ua)

Режисер фільму Станіслав Тіунов

Станіслав Тіунов – український кінопродюсер, музичний продюсер, режисер та діяч шоу-бізнесу. В українському і світовому медіа-просторі став відомим як керівник лейблу Firework Sound, серед проектів якого є гурт Kazaky та The Hardkiss. У кінематографічному просторі — продюсер української повнометражної кінокомедії «Продюсер», яка з’явилася у широкому кінопрокаті у 2019 році, романтичної комедії «Побачення у Вегасі», яка вийшла на екранах в 2020 році, а також він автор сценарію та режисер серіалу «Молодість» (2020).

Виконавець головної ролі Цезарій Лукашевич — польський актор театру і кіно.

Він створив багато роле у кіно та на телебаченні. Він грав, серед іншого: у фільмах «Судовий пристав», Фелікса Фалька, “Чудове літо” Ришарда Брильського та «Валенса. Людина з надії» Анджея Вайди. Популярність в Польщі йому принесли кримінальні телефільми, зокрема серіали «Парадокс» та «Ворон».

У повнометражному фільмі, номінованому на «Оскар», перемальованому технікою живопису Вінсента ван Гога під назвою «З любов’ю, Вінсент» Дороти Кобєлі та Г’ю Велшмана Лукашевич зіграв брата художника Теодоруса ван Гога.