Лютий 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Над розвитком BTG також працюватимуть студенти НАУ (ФОТО)

2 хвилини на читання

Майбутні архітектори, які зараз навчаються у НАУ – Національному авіаційному університеті, також працюватимуть над розвитком індустріального парку Bucha Techno Garden.

Зокрема у планах залучення студентів до розробки інфраструктури навколо аеропорту “Антонов” та реалізації індустріального парку «BTG».

Сьогодні тристоронній меморандум підписали між Бучанською міською радою, Національним авіаційним університетом і Агенцією регіонального розвитку БМР.

«Ми маємо свій професійний освітній і науковий потенціал спрямовувати в розвиток наших громад. Тому я сподіваюся, що студенти будуть не тільки проходити практику, а й привносити ідеї, які ми разом будемо втілювати у Бучанській громаді», – зазначив міський голова Анатолій Федорук.

В.о. ректора НАУ Володимир Шульга зазначив, що університет має відповідний науково-технічний і дослідницький потенціал для співпраці:

«Ми готові долучатися до відновлення і реконструкції територій Бучанської громади, проєктування реабілітаційних центрів, модульного житла для переселенців і постраждалих сімей, відновлення пошкоджених об’єктів».

Як розповіла в.о. декана Факультету наземних споруд і аеродромів Октябрина Чемакіна, в учбовому процесі та під час підготовки дипломних робіт молоді люди за керівництва викладачів обирають тему, вивчають історію, актуальність, потреби і розробляють ідеї, які втілюють у проєктах.

За підтримки Агенції регіонального розвитку БМР вони будуть намагатися розробити саме те, що потрібно Бучанській громаді. Наприклад, студенти уже виїжджали на місце, оглянули територію пріоритетного розвитку, вивчили плани. Вони творчі і талановиті, й майбутнім архітекторам дуже цікаво долучитися до відбудови і розвитку нашої громади.

Мета меморандуму БМР з НАУ

консолідація зусиль у спільному розвитку території навколо аеропорту «Антонов» та реалізації індустріального парку «Bucha Techno Garden».

Підписанню цього документу передували стратегічні зустрічі, під час яких студенти університету долучились до вивчення території пріоритетного розвитку «Bucha Techno Garden». Саме їх результати напрацювань під час зустрічі презентувала присутнім Октябрина Чемакіна, яка є деканом факультету наземних споруд і аеродромів НАУ.

  • Нагадаємо, на території пріоритетного розвитку «Bucha Techno Garden» планується побудувати кластери: 
  • транспортно-логістичний, 
  • виробнично-складський, 
  • медичний, 
  • IT,
  • науково-навчальний,
  • оздоровчо-рекреаційний.

Раніше повідомлялося, що індустріальний парк “Bucha Techno Garden” розбудовуватимуть спільно з корейською державною компанією K-water. Про це повідомив Бучанський міський голова Анатолій Федорук.

«Ця компанія має важливий для нас досвід розбудови індустріальних парків. Тому запропонували зробити генеральний план для нашого Bucha Techno Garden. До створення проєкту долучиться також компанія ЮТЕМ. Це допоможе майбутнім інвесторам планувати свої виробничі потужності, – розповів Анатолій Федорук».

Крім того, у 2023 році Бучанський міський голова Анатолій Федорук разом із японськими партнерами підписав Меморандум про розуміння.

Він передбачає співпрацю над амбітним проєктом, що дозволить запустити цілорічне виробництво відновлювальної енергії, тепла і палива у Бучанській громаді.

“Цей проєкт має привести нашу громаду до енергетичної незалежності та власної зеленої енергетики. Реалізувати його плануємо на базі індустріального парку Bucha Techno Garden”, – додав Анатолій Петрович.

Сторонами підписаного Меморандуму стали БМР, українська компанія ЮТЕМ, японська Tsumabe та польська Hunfa, а також Міністерство економіки, торгівлі та промисловості Японії, яке надаватиме всебічну підтримку для втілення запланованої мети.