Лютий 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Програма «єВідновлення» та AllianceNovobud: як отримати нове житло замість зруйнованого

3 хвилини на читання

Державна програма «єВідновлення» стартувала у серпні 2023 року. Тоді ж до неї приєдналися забудовники, підписавши Меморандум про співпрацю, який означає, що будь-яку житлову нерухомість, яку зводить девелопер, можна придбати із застосуванням отриманого житлового сертифіката — компенсації за зруйноване житло, яке неможливо відновити.

За даними пресслужби Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури послугами програми «єВідновлення» з придбання житла скористалися вже понад 500 родин. Більшість осель придбали в Києві та Київській області. 

Учасники та програми державної програми “єВідновлення”

Однією з перших до програми приєдналася будівельна компанія AllianceNovobud.  

У Києві девелопер зводить два житлових проєкти: клубний будинок IllinskyHouse та MontrealHouse. У Броварах відразу три: KronaPark II, MadisonGardens та «Лавандовий».

Житлові комплекси мають різний ступінь готовності. Наприклад, клубний будинок Illinsky House, що на Подолі (вул. Набережно-Хрещатицька, 21), перебуває на фінальній стадії будівельної готовності перед прийняттям в експлуатацію. В комплексі Montreal House (вул. Велика Васильківська, 102 (літера «У»)/вул. Антоновича, 83), що зводиться біля костелу Св. Миколая, наразі облаштовують фасади, проводять інженерні комунікації тощо.

Три броварські комплекси девелопера будуються в центральному та розвиненому районі містечка й теж мають різну стадію готовності. Тут можна придбати квартири у готових будинках (введених в експлуатацію) та у будинках, які активно зводяться. Alliance Novobud відновив свою роботу у квітні 2022 року й з того часу не припиняв діяльності ні на день.

Повністю готовий та введений в експлуатацію житловий комплекс Madison Gardens. У січні четвертий будинок комплексу отримав сертифікат готовності та поштову адресу. Окрім широкої лінійки стандартних квартирних планувань тут можна придбати квартири з терасами, з яких відкривається чудовий краєвид на Київ. 

ФОТО. Житловий комплекс Madison Gardens

Інший житловий комплекс — Krona Park II пропонує житлові площі як у готових будинках, наразі їх шість, так і у тих, що будуються. Таких тут аж дев’ять. Територія комплексу — зелені відпочинкові галявини з дорослими деревами (сосни, берези), яскраві дитячі майданчики, розвинена та стала інфраструктура з безліччю кав’ярень, магазинів та сервісів. Є в районі й дитячий садочок, який девелопер побудував за власний кошт та передав на баланс громади.

ФОТО. Готові будинки Krona Park II

Житловий комплекс клубного формату «Лавандовий» відрізняється від інших проєктів та являє собою мікс малоповерхової забудови та таунхаусів з затишними двориками. Наразі тут ведуться будівельні роботи у будинках та в підземному паркінгу, який буде до послуг мешканців.

Alliance Novobud укладання угоди

В кінці січня в Alliance Novobud уклали першу угоду за програмою «єВідновлення». Родина, яка втратила житло через бойові дії у селищі Макарів Бучанського району, придбала трикімнатну квартиру в житловому комплексу Madison Gardens. Протягом останнього місяця зими були укладені ще кілька угод. 

У лютому Alliance Novobud заявив про старт продажів квартир з ремонтом. Девелопер назвав цей  проєкт Alliance Prostir й запропонував майбутнім мешканцям своїх броварських житлових комплексів послугу з якісного оздоблення та навіть меблювання квартир. Тож оплатити сертифікатом можна не лише саму квартиру, а й ремонт, меблі.

«Більшість покупців, які оформляють угоди за програмами «єВідновлення» та «єОселя», запитують саме про помешкання з готовими ремонтами. Сьогодні ми пропонуємо покупцям, поки що, один варіант оздоблення — він певною мірою універсальний та дозволить господарю квартири створити гармонійний, сучасний інтер’єр. Помешкання буде максимально підготовленим до заселення, залишиться лише завезти техніку, меблі» — зауважила Ірина Міхальова, CMO Alliance Novobud.

Окрім варіанту готового для заселення оздоблення забудовник пропонує квартири з ремонтом White box. В такому варіанті будуть виконані всі чорнові роботи (бетонна стяжка підлоги,  вирівнювання, ґрунтування й тинькування стін, підготовка стель тощо), встановлені радіатори опалення, заведені у квартиру комунікації.

У відділах продажу Alliance Novobud ви отримаєте вичерпну інформацію про житлові проєкти девелопера та державні програми «єОселя», «єВідновлення»: 

Krona Park II, Madison Gardens та «Лавандовий»: м. Бровари, вул. В. Чорновола, 8A, тел. +38 (044) 344-08-23.

Клубний будинок Illinsky House та Montreal House: м. Київ, вул. Іллінська, 22, тел. +38 (044) 344-06-93.

Як отримати сертифікат «єВідновлення» й що за нього можна придбати

Компенсацію за зруйноване житло через бойові дії після 24 лютого 2022 у вигляді житлового сертифіката можуть отримати власники житла, яке було розташоване на неокупованих територіях.

Як отримати сертифікат:

Крок 1: Подати повідомлення про зруйноване майно в застосунку Дія/ЦНАП/нотаріуса.

Крок 2: Подати заяву про виплату за зруйноване майно в застосунку Дія.

Крок 3: Дочекатися отримання сертифіката з сумою компенсацій. Можна обрати спосіб його отримання: безпосередньо в застосунку Дія чи на електронну адресу. Електронний сертифікат буде автоматично надіслано й збережено в Реєстрі пошкодженого та знищеного майна. Сертифікат діє протягом 5 років з моменту отримання.

На етапі очікування сертифіката заявник починає пошук найкращого для себе варіанта житла. Отримавши сертифікат, переходить до четвертого кроку — після проведення консультацій з продавцем житла, подає заявку в Дії для бронювання коштів за сертифікатом. Протягом п’яти днів має надійти сповіщення про те, що кошти є.

З цього моменту у заявника є 30 днів, щоб виконати крок 5: укласти та нотаріально посвідчити договір купівлі-продажу квартири в нотаріуса. Заброньовані кошти надійдуть на рахунок продавця майна протягом п’яти робочих днів.

Що можна придбати:

Використати сертифікат можна на придбання майна на первинному чи вторинному ринку, а також інвестувати кошти в обʼєкт на етапі будівництва.