Січень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Краса «Бучанських Мавок» жінок волонтерів (ФОТО)

1 хвилина на читання

Ця стаття про невтомних жінок-волонтерів, які об’єдналися в єдиний щит супротиву, аби підтримати наших воїнів, захисників країни, рідного міста, кожної родини. Ці жінки змінили гарні сукні на військову форму, а домогосподарство на волонтерську діяльність. Пріоритети змінились, як і все довоєнне життя.

Волонтерки створювали групи, ділилися досвідом та інформацією. Утворювали все нові й нові хаби, аби допомогти ЗСУ та постраждалим від рук окупантів.

У  Бучі такий центр з’явився 14 червня 2022 завдяки активним дівчатам та небайдужій людині, яка надала своє приміщення у безкоштовне користування. Свою містичну назву – «Бучанські мавки» – осередок допомоги отримав від своєї засновниці волонтерки Катерини Кондрашонок. Назва логотипу натякав, що тут панують магічні жіночі руки.

Краса «Бучанських Мавок» жінок волонтерів

Бучанські майстрині вже півтора року збираються тут і плетуть маскувальні сітки, шиють захисний одяг і збирають необхідні речі для захисників. На стіні у дівчат висить своєрідний графік – дошка з розписаними показниками потреб військових та вже зробленою роботою.

Тут завжди потрібні вільні руки і будь-яка допомога.

Ще на початку діяльності волонтерської групи Катерина створила сторінки у соцмережах. Тепер завдяки ним люди завжди поінформовані про потреби військових, тож головним ресурсом волонтерської підтримки є звичайні місцеві жителі – бучанці.

У приміщенні, де працюють «Мавки», діє ще один Волонтерський центр, яким опікується відома волонтерка Оксана Огородник. Її допомога спрямована на цивільне населення: жінок військових, одиноких матерів та постраждалих від окупації. Також Оксана опікується інвалідами, які потребують спеціального медичного догляду.

“До центру надходить і польська допомога, якою можуть скористатися як біженці, так і ті, хто залишився без житла внаслідок бойових дій. Але у пріоритеті завжди військові”, наголошує волонтер.

За її сприяння модульні містечка доукомплектували деякою необхідною побутовою технікою, а місцеві дитсадки отримати додатково посудомийні машини.

Для біженців у її волонтерському центрі є продукти харчування, гігієнічні засоби, дитячі речі й візочки.

Ось такі «Бучанські мавки», завдяки яким існує справжнє добро. І підтримка. Вони жінки-особистості, якими пишається місто. Сильні, незламні та самовіддані. І при цьому жіночні і тендітні.

Колись справжній художник намалює їхні портрети і покаже всю красу української жінки.