Грудень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Дякували воїнам ЗСУ і волонтерам – символам гідності й незламності (ФОТО)

1 хвилина на читання

6 грудня ми відзначали чи не найголовнішу віднедавна дату в нашій країні -День Збройних сил України.

У надскладний для нашої держави час, коли український народ обстоює право на незалежність, свободу, територіальну цілість та суверенітет, ми найбільше шануємо тих, хто зі зброєю в руках захищає нас від ворога.

Вони є прикладом відваги і мужності, взірцем патріотизму, незламності та відданості.

Відзначення

Країна агресор змусила стати до лав армії вчорашніх столярів, програмістів, музикантів, спортсменів, пекарів, вчителів, медиків… Це довгий список професій, які не пов’язані з військовою службою, та ці мужні сини і доньки України стали на захист, коли країна потребувала їхньої допомоги.

Вони, разом із професійними військовими – народна армія незламних та нескорених бійців, захисників і захисниць мирного населення та рідної землі. Наша гордість! І ми їх щиро шануємо і поважаємо.

Відзначення1

На урочистому заході з нагоди Дня ЗСУ дякували українським військовим. Кожен з них вчинив подвиг, ставши на захист рідної України.

Також висловили слова щирої вдячності волонтерам, які є незмінною підтримкою і опорою бійців. Волонтерський рух – невтомна сила, яка допомагає воїнам витримати цю напругу, зупинити ворога й звільнити наші землі.

Відзначення4

Бучанський міський голова Анатолій Федорук вручив почесні відзнаки родинам загиблих Героїв, яким рішенням сесії міської ради присвоєно звання «Почесний громадянин міста Буча» посмертно. Це Олександр Устименко, Дмитро Нужний та Ігор Телюк. А також рідним загиблих Романа Бочарова і Сергія Кушнірука, імена яких внесено до Книги пошани міста Буча.

Відзначення5
Відзначення6
Відзначення7

Присутні схилили голови у хвилині мовчання, згадавши кожного полеглого Героя і всіх невинно вбитих жителів Бучанської громади, які не пережили російську окупацію.

«Ми співчуваємо рідним і близьким загиблих, та головне потрібно пам’ятати кожного і робити все, щоб наші Герої-Захисники повернулися з поля бою з перемогою, – звернувся Анатолій Федорук до присутніх. – Кожен з нас гордиться тим, що ми маємо такі Збройні сили України. Маю за честь вручити і відзначити кожного і кожну за ту працю, яку ви робите, слава вам і слава Україні!»
Відзначення8
Відзначення9

Наших славних захисників і волонтерів відзначили Подяками міського голови. Також на урочистостях нагородили пам’ятними медалями «За патріотизм до України» Олексія Кудрю і Альберта Салтикова.

«Саме ви, незважаючи на звання та посади, стоїте за майбутнє наших дітей. Це те, заради чого ми боремося, не маючи права на  поразку, – звернувся того дня Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. – Україна не здається – завдяки вам!»
Відзначення10
Відзначення11

Жоден агресор не зможе нас зламати і тим більше скорити, поки ми маємо міцну силу духу і вогонь свободи в серці.

Слава Героям! Разом до Перемоги!