Грудень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
28.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

У бучанському ЖК «RichTown» відкрили пʼять меморіальних дошок загиблим Захисникам на будинках, в яких вони проживали.

1 хвилина на читання
Відкриття дошки

Ілля Грабар, Володимир Гунько, Олександр Лисенко, Дмитро Кіфʼяк, Анатолій Стефутін – ці мужні чоловіки стали на захист рідної землі й віддали життя за свободу і незалежність України.

На урочисту подію прийшли рідні загиблих Героїв, їх друзі, сусіди, містяни.

Олена, наречена Володимира Гунько, звернулася до присутність:

«Де б ми всі зараз були, якби не хлопці, які загинули, й не ті, хто зараз на передовій. Я знаю, як жили люди в цьому житловому комплексі під час окупації Бучі. І закликаю всіх: ми маємо вічно пам’ятати про цю ціну. Ми маємо кланятися рідним, батькам загиблих за цю жертву, за кожного хлопця, який поклав своє життя за Україну».
Олена, наречена вбитого

Ілля Грабар

33-річний Ілля, відомий серед українських артистів музикант і аранжувальник, добровольцем пішов у лави ЗСУ після повномасштабного вторгнення. Загинув у переддень Різдва – 24 грудня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу селища Північне Донецької області. Про долю солдата Іллі Грабара та спогади його рідних ми друкували у БН № 25, 2023.

Дошка Грабар

Володимир Гунько

Старший лейтенант окремої мотопіхотної бригади ім. гетьмана Івана Виговського. Захищав Україну з 2014 року у складі бойового спецпідрозділу «Донбас», відбивав у ворога Артемівськ, Попасну, Лисичанськ, Курахове. Брав участь у боях за Ілловайськ, потрапив у полон де передував 4 місяці. Після звільнення повернувся на передову, обороняв Широкіне.

З початку повномасштабного вторгнення повернувся на фронт. 33-річний Володимир загинув у Бахмуті 30 липня 2022. Має почесні відзнаки. У Володимира залишилася наречена та батьки.

Дошка Гунько

Олександр Лисенко

Після 24 лютого 2022 Олександр евакуював свою родину із Бучі й добровільно мобілізувався. Став Командиром стрілецької роти. У зоні активних бойових дій провів 8 місяців, звільняв Ізюм на Харківщині.

Капітан ЗСУ на позивний «Лис» загинув 20 грудня 2022 на Харківському напрямку. Відзначений почесним нагрудним знаком «Сталевий Хрест» від Головнокомандувача 3СУ генерала Валерія Залужного. У Героя залишилися син та донька.

Дошка Лисенко

Дмитро Кіфʼяк

Коли ворог прийшов на Київщину, Дмитро пішов добровольцем у тероборону, пройшов військову підготовку. Після звільнення Бучі був волонтером, потім став на захист Батьківщини.

42-річний солдат ЗСУ загинув 8 серпня 2022 у Бахмуті, рятуючи побратима. У Героя залишилися дружина, син та мама.

Дошка Кіфяк

Анатолій Стефутін

Війна двічі змусила Анатолія міняти своє життя. У 2014 він з родиною покинув свій дім, бізнес і приїхав до Бучі. Після 24 лютого 2022 чоловік евакуював родину з Бучі й 3 березня вступив до лав ЗСУ. Служив командиром відділення зенітного ракетного взводу бригади «Едельвейс», з якою вирушив у гарячі точки рідної Донеччини.

Старший сержант загинув 21 липня 2022 на Донеччині через травму від російського боєприпасу. Посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня, присвоєний Президентом України Володимиром Зеленським. У Героя залишилися мама, донька та дружина.

Дошка Стефунін

Вічна памʼять героям!

Відкриття дошки1
Відкриття дошки2
Відкриття дошки3
Відкриття дошки4