Листопад 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Інклюзивно-ресурсний центр Бучі – освіта за європейським зразком (ВІДЕО)

1 хвилина на читання

У Бучанській громаді діє інклюзивно-ресурсний центр для дітей. Тут фахівці проводять комплексну оцінку фізичному стану дітей та надають корекційні послуги.

Основна мета закладу – допомогти малечі з особливими потребами та певними вадами стати повноцінними членами соціуму.

Якщо дитина має труднощі у навчанні, не може засвоїти матеріал, відчуває проблеми під час спілкування з іншими дітьми чи дорослими, то їй потрібна професійна підтримка.

«Сюди приходять діти, які мають певні труднощі когнітивного, емоційно-вольового характеру, ментального плану, – розповідає директорка Бучанського інклюзивно-ресурсного центру Альона Комінко.

Батьки, у тому числі й внутрішньо-переміщені особи можуть скористатися послугами центру як за власним бажанням, так і за рекомендацією лікарів, порад педагогів, психологів чи соціальних працівників.

Комплексну оцінку проводять фахівці центру – психолог, дифектолог, реабілітог, логопед.

Фактично, працівники цієї установи дають рекомендації та так звану дорожню карту батькам та педагогам освітніх закладів як навчати дитину в інклюзивному класі та як адаптувати матеріал до повноцінного засвоєння.

Консультацію фахівців можна отримати в  інклюзивно-ресурсному центрі, який розташований на території Бучанського ліцею №3. Крім того, у 2021 році мережу центрів було розширено та створено Блиставицьку філію. За детальною інформацією, можна звернутись за номером 0960738870.

Діти у свою чергу від таких занять отримують не лише користь, а і море позитиву та радощів.

«Чим більше ми маємо різноманітних дидактичних засобів та обладнання, яке використовується саме з корекційною метою, тим краще. Для дитини це просто гра, а фахівець перетворює це в робочий інструмент і приносить велику користь», – наголошує пані Альона Комінко.

Інклюзивно-ресурсний центр Бучі - освіта за європейським зразком (ВІДЕО)

У центрі функціонують:

  • кабінет для сенсорної інтеграції,
  • кабінети для психологічної та дефектологічної діагностики,
  • стіна для корекційно-розвиткових занять,
  • кабінет лікувальної фізкультури.

«У нас є дуже гарні результати, – ділиться реабілітолог Микола Білан. – Дитинка з церебральним паралічем почала робити самостійні кроки. Це взагалі було відкриття для нас».

У іншої дитинки зі скаліозом 3-4 ступеня фахівці Центру зупинили прогресування хвороби.

Усього на території Бучанської громади майже 700 дітей перебувають на обліку в інклюзивно ресурсному центрі.

Саме тому розвиток подібних закладів у громаді стане одним із пріоритетів в майбутньому. Незабаром у Ворзельському старостаті з’явиться новий заклад освіти з безліччю функцій для дітей з обмеженими можливостями. Крім того, у Бучі планується створення центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю.

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини