Листопад 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
30.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Корисно: вітамінний напій підвищить імунітет

Підвищити імунітет, уберегтися від хвороби чи прискорити процес одужання – у сезон застуд цікавить багатьох людей. Це можна за допомогою «чудотворного» домашнього напою, який готується із натуральних інгредієнтів. Він підтримає сили організму, його стійкість до вірусів, допоможе у боротьбі із застудою, заповнить нестачу корисних речовин при авітомінозі.

Інгредієнти:

Лимон – 2 шт, імбир – 80 гр, мед – 60 гр, куркума – 5 гр.

Рецепт

Очистіть лимони і корінь імбиру. У лимонів видаліть кісточки. Помістіть усі інгредієнти в чашу блендера і збийте до однорідної маси. Отриману масу викладіть у форму для льоду з великими отворами.

Після заморожування вітамінний напій буде готовим. У такий спосіб його дуже зручно зберігати і використовувати. Все що потрібно зробити – залити одну порцію водою.

Нагадаємо про інгредієнти, які допоможуть підвищити імунітет

Користь імбиру важко переоцінити. Кореневище цієї рослини має протизапальні та антиоксидантні властивості, а також стимулює вироблення травних ферментів і жовчі. Ви можете використовувати його при приготуванні багатьох страв і напоїв і навіть додавати в смузі.

Мед

Стародавні римляни використовували мед на полі бою для лікування ран та заражень. Цивілізації у всьому світі як і раніше вважають мед одним із найкращих протимікробних препаратів, протизапальних та антисептичних засобів відомих людині.

Фермент, виявлений в меду, викликає утворення перекису водню. Цей процес допомагає організму боротися з інфекцією і перешкоджає росту бактерій. Мед виводить токсини і допомагає печінці працювати більш ефективно.

Мед із корицею може стимулювати імунну систему і посилити активність лейкоцитів. Сирий натуральний мед є кращим варіантом, так як більшість методів пастеризації знижує антиоксидантні властивості.

Куркума

Масло орегано має протимікробну, антибактеріальну, антипаразитарну, антивірусну і антигрибкову дію. Воно може використовуватися внутрішньо або зовні для лікування ран, захворювань дихальних шляхів, розладів травлення і навіть застуди.

Запашний перець, чебрець, кориця, базилік, розмарин, куркума, перець чилі, гвоздика, імбир, аніс, гірчиця і кріп – ось неповний список трав, які можуть надавати згубну дію на мікроорганізми.