Листопад 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
10.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Бузковий гай висадили у Бучі на Склозаводі (ФОТО)

1 хвилина на читання

Біля будинку Культури на вулиці Яблунській сьогодні дружньо садили нові дерева і кущі, які навесні подарують місцевим жителям затишок і яскраві кольори різнобарвних квіток. Адже нові бузки із незвичною колористикою: блакитні і жовті, білі, бузкові, лососеві, рожеві. А поруч додали ще й японську айву і півонію, які теж радують око під час цвітіння.

Акцію у Бучі – місті, яке постраждало від російської навали, організувала громадська організація «Місто-сад», до якої із задоволенням долучилися місцеві мешканці, комунальники «Бучазеленбуд» та працівники ради.

«Висадка дерев відбулася в рамках проекту «САДИ». Насправді, рослини надихають і допомагають відновлюватися. І новий бузковий гай допоможе пережити місцевим людям складні часи», – зазначила учасниця ГО «Місто-сад» Алевтина Кахідзе.

Анна Петрівна, що живе поруч із будинком культурі, раніше працювала на Склозаводі, та вже десяток років на пенсії. Їй теж довелося перенести жахи окупації, сидіти по підвалах, ховатися від орків, готувати їжу на вогнищі на вулиці. В їх багатоповерховий будинок, в якому живе пані Анна, прилетів снаряд, тож кілька помешкань вигоріло. А близького друга, хоч і пенсіонера поважного віку, катували рашисти, а потім вивезли до білорусі. Врешті-решт чоловік не виніс цих всіх страждань.

Всі ці біди Анна Петрівна розповіла журналістам, та у години, коли саджали сад, вона про них забулася, відволіклася. Розповіла, що саме тут, біля клубу, завжди гуляють діти, відпочивають дорослі, тож ідея посадити квітучі дерева дуже гарна. А ще жінка обіцяла допомагати дивитися за ними. Адже кожне зелене створіння любить, коли його доглядають, вчасно поливають, і віддячує буянням зелені і яскравих фарб.