Листопад 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
01.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Перший форум Digital Regions відбувся в Бучі (ФОТО)

1 хвилина на читання

Так в Україні стартував Digital Regions Week — форум, який проводиться в рамках всеукраїнського тижня регіональної цифрової трансформації.

Центр для підприємців Дія.Бізнес зібрав представників Київської обласної та місцевої влад, підприємців, цифрових лідерів громад та представників ІT-сектору – і тут обговорювали питання цифровізації під час війни.

«Форум відбудеться у восьми областях. І Київщина стала першою, де цей форум відбувається», – розповіла Анна Страховська, керівниця центру Дія.Бізнес у Бучі.

Таких форумів планується вісім. Не випадково перший провели саме в нашому місті, адже Бучанська міська рада активно працює над стратегією розвитку цифрової громади.

Цифровізація також є одним з пунктів програми відновлення «Vdoma Krashche», затвердженої депутатами міської ради.

Також під час форуму говорили і про цифрову грамотність, кібербезпеку та ті виклики, які наразі стоять перед громадами.

«Ми зробили висновки в період окупації. І зараз працюємо над тим, щоб максимально винести послуги, які надає міська рада, на аутсорсинг. Щоб не залежно від місця перебування співробітників ми могли продовжувати працювати, – зазначила заступниця Бучанського міського голови Михайлина Скорик. – Ми рухаємося в те, щоб побудувати смарт-сіті в громаді. А також працюємо над стратегією розвитку «Цифрова і розумна Буча».

Аутсо́рсинг (англ. outsourcing; укр. підрядництво) — передача компанією частини її завдань або процесів стороннім виконавцям на умовах субпідряду.

У рамках цього документу хочуть спростити всі послуги, які надає міська рада, і знайти кошти на впровадження цих програм.

«Цифрова трансформація дуже важлива. Сьогодні це червона лінія у всіх сферах. Це економія часу, фінансового та людського ресурсу,  – акцентувала заступниця Міністра цифрової трансформації Валерія Іонан. – Цифрова трансформація дає величезну свободу дій в подальшому розвитку».

Форум організовано Дія.Бізнес І Буча з ініціативи Міністерство цифрової трансформації України та за підтримки Київська обласна державна адміністрація  і UNDP Ukraine / ПРООН в Україні.