Жовтень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
30.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

У Бучі відкрився Простір для матері і дитини (ФОТО)

1 хвилина на читання

Міжнародний Медичний Корпус пропонує для бучанських жінок і малюків безкоштовні послуги, які не лише будуть у нагоді молодим матусям, а і допоможуть зберегти здоров’я і їм самим, і їх діткам.

Зокрема, тут надаватимуть безкоштовні консультації та підтримку вагітним і матерям/опікунам щодо належних практик годування немовляти та дітей.

У Просторі в Бучі з менеджером з харчування Вікторією Нестеровою (фахівець такого рівня зараз єдиний в Україні) можна буде дізнатися багато корисного за темою годування дітей, а також отримати важливі практичні навички.

Крім того, тут безпечний комфортний простір для матері. Вона зможе тут погодувати дитину, відпочити, попити чаю чи кави, поки її малюк буде гратися поруч.

Керівник бучанського Простору Людмила розповіла головну мету впровадження: навчити матусь правильному годуванню новонароджених та дітей до двох років, а також вагітних жінок. Адже жінка при надії вже готується до материнства і вивчає ці теми.

У Просторі буде гуманітарна допомога для діточок, та головне завдання організації – роз’яснювальна робота, особливо ця допомога буде корисною для жінок, які пережили військові дії. Щоб мати здорову дитину через правильне харчування. До речі, тут спробують допомогти матусям, які втратили молоко у стресових ситуаціях.

На відкриття закладу завітали працівники бучанського Управління соціальної політики, які працюють з родинами. Адже це буде корисна співпраця заради майбутнього діток та їх батьків.

Послуги, які надаються у просторі для матері і дитини:

  • Простір для відпочинку,
  • Безпечна питна вода,
  • Зарядна станція для телефонів і ноутбуків,
  • Пункт для зміни підгузків (їх ви зможете отримати безкоштовно),
  • Дитяча ігрова зона з іграшками,
  • Інформація про інші наявні послуги про те, де їх можна отримати (вам допоможуть отримати ці дані),
  • Консультація з питань вигодовування дітей грудного та раннього віку (на основі первинної оцінки),
  • Консультація та підтримка стосовно вирішення проблем прикорму та харчування матері,
  • Місце комфортного та приватного годування груддю,
  • Основна підтримка та поради щодо грудного вигодовування,
  • Контрольне забезпечення дитячими сумішами для немовлят, які не перебувають на грудному вигодовуванні,
  • Зона для приготування та стерилізації суміші.

Адреса простору для матері і дитини: Буча, вул. Нове шосе, № 8-а.

Довідково

Міжнародний Медичний Корпус першим у світі реагує на надзвичайні ситуації такі, як військові конфлікти, катастрофи та захворювання. Вони надають екстрену медичну допомогу та супутні послуги для постраждалих, незважаючи на місце та умови, в яких вони перебувають. Також навчають людей в їхніх спільнотах навичок відновлення та самозарадності, щоб вони вміли ефективно надавати першу допомогу і собі.

Досвід більш ніж у 80 країнах

Міжнародний Медичний Корпус був заснований у 1984 лікарями-волонтерами та медсестрами. Ми — неприбуткова організація без будь-якої політичної чи релігійної приналежності. Сьогодні глобальний штат організації налічує приблизно 7500 працівників, 97% яких найняті локально. З моменту заснування Міжнародний Медичний Корпус функціонував у більше ніж 80 країнах та витратив більше ніж 3.9 млрд доларів на екстрену допомогу та навчання спільнот у всьому світі.

В Україні більше 20 років

У 1999 році Міжнародний Медичний Корпус почав діяти і в Україні. Тоді ми доставили необхідну допомогу та лікарські засоби до лікарень та навчали лікарів й медичних працівників. Після анексії Криму Росією в 2014 році та колапсу системи охорони здоров’я на сході країни організація почала функціонувати в Україні безперервно. Протягом цих років ми підтримували лікарні первинної ланки, надавали послуги з психічного здоров’я та захисту, а також послуги з лікування COVID-19 вздовж лінії розмежування на південному сході. Після російського вторгнення ми розширили свою діяльність, щоб забезпечити ширший спектр послуг з охорони здоров’я та навчання фахівців на всій території України.