Вересень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
28.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Василь Вірастюк у Бучі про реабілітацію ветеранів (ФОТО)

1 хвилина на читання

Український спортсмен, багаторазовий чемпіон світу, народний депутат Василь Вірастюк побував у Бучі, де разом з колегами по Верховній раді України – Тетяною Цибою та Ольгою Василевською-Смаглюк, ознайомився з досвідом роботи бучанського Центру психологічної допомоги.

Як голова підкомітету ВРУ з питань спортивної реабілітації ветеранів, психологічної реабілітації через фізичну культуру і спорт, пан Василь цікавився досвідом психологічної підтримки учасників бойових дій та їх родин, а також психологічної підтримки населення на звільнених територіях, реалізованим у Бучі.

Центр психологічної допомоги у нашій громаді працює з червня. Спільно із партнерами – Міжнародним медичним корпусом та Національним університетом «Києво-Могилянська Академія» за підтримки Мальтійської служби допомоги у місті працюють 15 психологів, які також виїжджають у населенні пункти тергромади.

«Досвід, реалізований у Бучі, буде корисний у других громадах. Зокрема у деокупованих територіях. Враховуючи наші напрацювання, можна у дуже стислі терміни вибудовувати систему надання психологічної допомоги людям, які будуть звільнені від окупантів. І не буде втрачатися дорогоцінний час», – повідомила пані Наталія, керівниця Центру.

Вона розповіла, що приїхала до Бучі у квітні волонтером як військовий психолог. І залишилася, оскільки її робота затребувана, а співпраця із владою комфортна.

Фахівці центру здійснюють психосоціальний супровід членів сімей загиблих, полонених та зниклих безвісті, тих, хто перебував у окупації.

Цей практичний досвід Бучі зацікавив парламентарів, які працюють над удосконаленням законодавчої бази з цього питання.

«Ми домовилися ділитися досвідом та працювати як над новим законом, так і в сфері психологічної допомоги мешканцям Бучанської громади», – повідомив Бучанський міський голова Анатолій Федорук результат зустрічі.

Василь Верастюк також ознайомився із роботою Академії спорту, Центру позашкільної роботи і Пласту.