Травень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
26.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Вчитель Олег про звірства і мародерство рашистів в Бучі (ФОТО)

1 хвилина на читання

Вчитель фізкультури Олег Азаров не залишив рідного міста, навіть коли його зайняли російські солдати. Він бачив, як орки грабували будинки, як тримали затриманих людей з піднятими руками годинами, роздягали на морозі і шукали татуювання чи сліди їх участі в бойових діях. Став свідком вбивства і врятував двох песиків.

– Пережив цей період, не простий для нас. Те, що бачив своїми очима, можу свідчити. Те що бачили мої друзі, теж розповім, – сказав при зустрічі із представниками ООН Олег.

Cтав свідком жахливої трагедії

5 березня о сьомій ранку російські військові розстріляли цивільний автомобіль, у якому подружня пара їхала додому. Його вразило, що окупанти навіть не спробували зупинити машину, відразу вистрілили з БТРа і автоматів. Чоловік загинув на місці, поранену дружину згодом доставили у лікарню.

Мародерство

Вчитель був свідком мародерства у своєму домі та у сусідів і знайомих, за домівками яких приглядав. Окупанти заходили у ці помешкання і брали все, що їм до вподоби. Хоч і говорили, що нібито шукають зброю, а тому ламають сейфи. Звичайно, що протистояти озброєному ворогу не було сенсу, можна було лише втратити життя, а не зупинити. Доводилося спостерігати, як рашистські машини, що їздили вулицею, кожного разу були ще більш навантажені особистими речами містян.

Підступність ворога

Олег згадує, як його друга довго тримали добре екіпіровані військові, обшукували і ставили різні запитання. А потім рашистський офіцер дістав два пістолета і сказав:

«Одна зброя – російська, друга – українська. З українського пістолета я підстрелю тобі коліно. Ми тебе будемо лікувати, і розкажемо всім, що це зробили українські військові».

Поранення сусіда

У цей важкий період Олега поєднала доля із сусідами Юрієм і Андрієм. Раніше чоловіки навіть не були знайомі, та у часи окупації чим могли допомагали один одному. Юрія окупанти ранили. Він мав необережність трохи відкрити вхідні двері тоді, коли повз проїжджала техніка рф. Лише миттєва реакція на автомат, який ворог повернув у його напрямку, врятувала Юрію життя. Він отримав легке поранення вуха.

Собаки – діти війни

Олег має чотирилапого друга, та у дні війни прихистив ще двох: маленького худого песика, якого пожалів, а згодом другого, що безпорадно вештався вулицею. Цих собак хазяї покинули, та їм пощастило знайти домівку під час війни.