Травень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
25.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Волонтери гуманітарного центру – їх час і життя віддане Україні (ФОТО)

1 хвилина на читання

Ця дружна команда, що майже місяць працює у соціально-гуманітарному центрі Бучанської громади – люди, що прийшли самі і запропонували свою допомогу, свої сили, свій час. Більшість із них пережили окупацію. Деякі повернулися відразу після звільнення Бучі. І всі відразу попрямували туди, де вони будуть найбільше корисними громаді. Вони були потрібні тут і зараз, й тому забули про особисте, про свої справи, і працюють безкоштовно щодня без вихідних з ранку до вечора.

Розпочалася ця історія 3 квітня. Бучанський міський голова Анатолій Федорук дав завдання створити гуманітарний центр, і в гімназії на вулиці Вишневій разом зібралися керуючий Бучанської міської ради Дмитро Гапченко, керівник відділу освіти Олег Цимбал, приватний підприємець Віктор і другий Віктор – інженер, а також стиліст Ірина. Вони створили центр і запустили його роботу. А до них приєдналися всі, хто бажав допомогти.

Це люди різних професій: приватні підприємці, програмісти, банківські працівники, електрики, фітнес-тренери, продавці… Та у скрутний для громади час вони прийшли у гуманітарний центр волонтерами і добровільно стали вантажниками і пакувальниками. А хто мав вцілілий автомобіль і бажання допомогти приїхав з одним запитанням: “Куди везти гуманітарку?”.

Стиліст Ірина і бухгалтер Олена стали координаторами з прийому та відвантаження гуманітарної допомоги: саме вони організували процес прийому і видачі продуктів і гігієнічних засобів, і пильно слідкують, щоб дісталося порівну всім жителям громади.

Економісти, бухгалтери, програмісти… долучилися до роботи колцентру: приймають дзвінки, консультують, реєструють і направляють допомогу куди це потрібно.

Лікарі, фармацевти, медсестри взяли на себе видачу ліків і медичні консультації. А кухарі готують смачні обіди, щоб нагодувати велику команду всіх фахівців, які прибувають до Бучі, щоб полагодити, налаштувати, відновити інфраструктуру.

Вони всі взялися виконувати важку роботу, яку могли не робити. Та ці волонтери – люди великої душі і серця, вірного Україні. Тож їх час і їх життя зараз присвячене рідній країні і своїй громаді.