Млинці з гарбузом і яблуком: рецепт від Євгена Клопотенка
1 хв читання
Відомий український кулінарний експерт Євген Клопотенко поділився своїм рецептом млинців із яблучно-гарбузовою начинкою.
Для нього вам знадобляться такі інгредієнти:
– 130 г борошна
– 340 мл молока (замініть на воду для пісних млинців)
– 2 яйця
– 2 ст. л. соняшникової олії (і додатково для смаження)
– 2 ст. л. цукру
– 1 дрібка солі
Для начинки:
– 300 г гарбуза
– 1 велике яблуко
– 1 ч. л. соку лимона
– 30 г ядра лісових горіхів (обо волоського горіха)
– 1 ч. л. меду
Приготування:
● Приготуйте млинці. Борошно просійте, змішайте в мисці яйце, сіль, цукор, рослинну олію вінчиком до однорідного стану. Додайте борошно і добре перемішайте. Влийте молоко невеликими порціями і ще раз перемішайте.
● Пательню змастіть невеликою кількістю рослинної олії, вилийте ополоником тісто на пательню і розподіліть його по всій поверхні, нахиляючи сковорідку з боку в бік. Випікайте 1 хвилину, потім переверніть на інший бік і випікайте ще одну хвилину. Готові млинці викладіть на тарілку.
● Гарбуз і яблуко почистіть і натріть на крупній тертці. Змішайте їх в невеликій мисці, додайте мед, подрібнені горіхи і сік лимону. Викладіть начинювання в млинці і загорніть у формі трикутника.