Січень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
26.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

В Бучанській громаді зростає захворюваність на коронавірус та ГРИП

1 хвилина на читання

Після новорічно-різдвяних свят захворюваність на коронавірус в Україні знову почала зростати. І в Бучанській громаді також. За три тижні січня показники по всій країні значно виросли. . Більш ніж 20 000 нових випадків кожного дня фіксують лікарі.

Нагадаємо : +126 випадків COVID-19 у Бучанській громаді за минулий тиждень.

Катерина Блінова, сімейна лікарка та завідувачка амбулаторії загальної практики сімейної медицини №3 Бучанського центру первинної медико-санітарної допомоги розповіла, що наразі люди панікують, тому медики закликають зберігати спокій, адже всі лікарі є поряд, по можливості відповідають на телефонні дзвінки пацієнтів, але потрібно розуміти, що є прийом, тому слід зачекати і лікар неодмінно вам перетелефонує.

Як поводитися, якщо маєте погане самопочуття:

  • Щоб хвороба в подальшому не призвела до серйозних ускладнень, необхідно пити достатню кількість води до 3 -4 літрів та не перевантажувати свій організм.
  • Якщо є температура, знизити її за допомогою парацетамолу та зв’язатись зі своїм лікарем.

Не займайтесь самолікуванням, не починайте приймати антибіотики та не біжить будь – де здавати аналіз на коронавірус. Це не є лікуванням. – зазначає медик.

Ще Катерина Евгенівна розповіла,що у зв’язку з великими коливаннями погоди відбулись також спалахи Грипу А.

Як відрізнити грип від ГРВІ

Зі слів лікарки, сновна різниця у симптомах грипу і ГРВІ полягає у тому, що грип розпочинається раптово і гостро, а впродовж періоду хвороби різко виражені ломота в тілі, озноб, головний біль і біль у м’язах, температура зазвичай від 39 до 40 градусів, а ГРВІ – зазвичай починається поступово і супроводжується відчуттям “розбитості” та загального нездужання.

Не займайтесь самолікуванням, зверніться до свого лікаря.

Вакцинація

Наразі у Бучанській громаді є всі наявні в Україні вакцини. Також роблять бустерну та додаткову дозу.

– Перш ніж робити бустерну дозу обов’язково проконсультуйтесь зі своїм лікарем, бустерна доза не робиться раніше ніж після 6 місяців після другого щеплення на ковід і проводиться людям від 60 років і старше, тим які мають хронічні захворювання для підтримки перших двох доз.

Зробити щеплення можна у Центрі масової вакцинації:

Амбулаторія загальної практики-сімейної медицини №5

  • м. Буча, вул. Катерини Білокур 1-А

Алгоритм запису на вакцинацію:

  • Зв’яжіться зі своїм лікарем, отримайте вичерпну інформацію стосовно обраної вакцини та запишіться на зручний для Вас час відповідно до графіка роботи пункту щеплень чи центру масової вакцинації.
  • Зателефонуйте за номерами 067-587-73-81; 067-351-62-28 та запишіться на вакцинацію на зручний для Вас час відповідно до графіка роботи пункту щеплень чи центру масової вакцинації.

Здебільшого захворювання на COVID у вакцинованих перебігає в легкій формі, тому медики просять усіх щепитись, адже на їхніми спостереженнями, людей котрі вакциновані, не потрібно навіть госпіталізувати.

Бережіть себе та близьких.

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини