Листопад 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
26.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Сесія БМР: очисні споруди і капітальні ремонти доріг (ФОТО)

1 хвилина на читання

Очисні споруди у Гаврилівці Бучанська міська рада прийняла в тимчасове користування. Саме таке рішення підтримали депутати БМР вчора на позачерговій сесії.

Про складну ситуацію з очисними спорудами, які розташовані на підприємстві ТОВ «Комплекс Агромарс», що у Гаврилівському старостинському окрузі, ми розповідали.

«На превеликий жаль «Агромарс» зупинив свою господарську діяльність. Сподіваюся, тимчасово. Виходячи з того, що підприємство не функціонує, виникла заборгованість перед ДТЕК і енергопостачальними організаціями, які фактично близько півроку виконують свої обов’язки без оплати. І намагалися відключити від живлення комплекс «Агромарс», а відтак і очисні споруди», – розповів Бучанський міський голова Анатолій Федорук.

Нагадаємо, що цими очисними спорудами користуються жителі багатоквартирних будинків Гаврилівки – колишні працівники підприємства.

Анатолій Петрович додав: щойно з’явилася загроза відключення, вони відразу звернулися до Київської обласної державної адміністрації. Було проведено багато робочих нарад. У результаті БМР приймає рішення взяти на умовах оренди в тимчасове користування комплекс очисних споруд, що розташовані  в с. Гаврилівка та перебувають у приватній власності ТОВ «Комплекс Агромарс».

«Ми вимушені брати на себе той комплекс очисних споруд із всією енергетичною системою по забезпеченню для того, аби не зупинити їх роботу, а відтак аби населений пункт мав можливість правильно поводитися із стоками», – роз’яснив міський голова.

Виконавцем послуг з обслуговування цих очисних споруд визначили ПКПП «Теплокомунсервіс», який заключе прямі договори на постачання електричної енергії з постачальником та забезпечить безперебійне функціонування очисних споруд.

Також депутати затвердили в новій редакції програму відшкодування різниці між розміром тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення та розміром економічно обґрунтованих витрат приватному комунально-побутовому підприємству «Теплокомунсервіс» 2021-2022.

«Беручи до уваги, що обслуговування таких великих очисних споруд є доволі затратним процесом, для забезпечення їх стабільної роботи та недопущення стрімкого зростання тарифів на водопостачання та водовідведення для мешканців Гаврилівського старостинського округу, передбачили компенсатори за рахунок коштів місцевого бюджету. Наразі це єдиний вихід із ситуації, яка склалась», – зазначив секретар Бучанської міської ради Тарас Шаправський.

Крім того, на позачерговій сесії рада внесла зміни до  місцевого бюджету  Бучанської міської територіальної громади на 2021 рік» і передбачили додаткові видатки на: