Жовтень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Проблему з очисними спорудами у Гаврилівці – терміново вирішити

Після зупинки виробництва ТОВ «Комплекс Агромарс» (відома нам продукція «Гаврилівські курчата») у Бучанської громади виникла проблема, заручниками якої стали жителі багатоквартирних будинків Гаврилівки – колишні працівники підприємства. Зупини очисні споруди не можна – це призведе до екологічних та соціальних наслідків, у той же час накопичуються борги за спожиту електроенергію. Щомісячне зростання заборгованості і непогашення боргів відповідно до графіків реструктуризації призвело до критичної ситуації.

«Вирішити!» – саме таке рішення прийняли сьогодні на спільній нараді, у якій взяли участь Бучанський міський голова Анатолій Федорук, перший заступник голови Київської облдержадміністрації Дмитро Назаренко, представники енергопостачальних компаній, ТОВ «Комплекс Агромарс» і представники комунальних підприємств Бучанської громади. До речі, Анатолій Петрович не вперше ініціює подібне спілкування, адже треба не допустити надзвичайну ситуацію.

– Необхідно знайти вихід із ситуації, аби не сталося екологічне лихо, – зазначив Бучанський міський голова Анатолій Федорук. – Є оптимальний варіант вирішення проблеми – передати очисні у тимчасове користування комунальному підприємству, провести окреме підключення житлового сектора до очисних.

Таким чином уже з початку листопада можна було б укласти нову угоду і енергетична компанія не мала б поточної заборгованості, роз’яснює пресслужба БМР. Але і цей крок представники не розглядають: сім мільйонів боргів висять мертвим тягарем і, за їхніми словами, не видно світла у борговому тунелі «Агромарсу».

Дмитро Назаренко наголосив, що вирішення ситуації неможливо відкладати і треба напрацьовувати оптимальний графік погашення заборгованості, прописувати суму, яка «розблокує» проблемне питання.

У підсумку: контроль зі сторони Анатолія Федорука і КОДА, вивчення всіх можливих  варіантів швидкого вирішення ситуації.