Жовтень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Соцпрацівники перевіряють підопічних і нагадують правила безпеки щодо пожежі

1 хвилина на читання

Спеціалісти сектору соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю Центру соціальних служб Бучанської міської ради наголосили, що майже кожній пожежі можна запобігти! Варто лише максимально чітко виконувати вимоги пожежної безпеки.

Для того, щоб ще раз нагадати про це своїм підопічним, провести роз’яснювальну роботу і перевірити, як вони живуть, соцпрацівники попрямували у гості. Адже із настанням холодів і початком опалювального сезону актуальним стало питання  дотримання  правил  пожежної безпеки в житлових будинках. 

Днями у Тарасівщині фахівці сектору відвідали родини, що перебувають на їх обліку, як такі, що опинились у складних життєвих обставинах, обстежили стан житлово-побутових умов, провели бесіду щодо правил безпечного користування електрообігрівальними, опалювальними приладами та використання пічного опалення в житлових будинках. 

«Шановні громадяни, пам’ятайте: чимала кількість горючих матеріалів в оселях формує значне горюче навантаження й створює умови для швидкого поширення пожежі. А наш сучасний побут насичений різними електроприладами, що за неправильної експлуатації, пошкодження чи роботи в аварійних режимах також здатні призвести до виникнення пожеж», – наголосили у Центрі соціальних служб.

Однак у більшості випадків вирішальним є особиста обережність  кожного та уважність до власної безпеки.

З огляду на це слід запам’ятати й виконувати основні вимоги пожежної безпеки:

  •  не куріть у ліжку;
  •  пильнуйте за станом та справністю електромережі;
  •  у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, обігрівачі, пральні машини тощо;
  •  не перевантажуйте електромережу, не вмикайте одночасно побутові споживачі великої потужності, не використовуйте саморобні чи несправні побутові електроприлади;
  •  не залишайте дітей без нагляду та не дозволяйте їм бавитися сірниками, запальничками та іншими небезпечними побутовими предметами;
  •  подбайте про захист помешкання при користуванні пічним опаленням: вчасно ремонтуйте печі, оштукатурюйте комини, розмістіть перед топковим отвором негорючий металевий лист розміром не менше 0,5 м x 0,7 м, попіл з топок необхідно заливати  водою та виносити у спеціально відведені місця, не висипати поблизу будівель;
  •  монтаж та встановлення газового обладнання повинні виконувати виключно фахівці відповідного профілю;
  •  при виявленні у приміщенні запах газу  слід негайно припинити  його  подавання, викликати  аварійну  газову  службу  і   провітрити  приміщення. До усунення несправності у приміщенні забороняється запалювати сірники,  палити,  застосовувати відкритий вогонь,  вмикати електроприлади.

Пам’ятайте: чимало пожеж, особливо з трагічними наслідками, виникають уночі, тому щовечора необхідно:но:

  •  вимкнути всі можливі електропобутові та газові прилади;
  •  упевнитися, що безпосередньо біля ліжка, впритул до ковдри, не стоять електричні прилади;
  •  переконатися, що вогонь у печах догорів;
  •  зачинити двері в кімнату.

Дотримуйтеся правил пожежної безпеки у побуті!