Жовтень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Осінній пиріг з гарбузом та яблуками від Євгена Клопотенко

Головна кулінарна зірка осені – гарбуз. Він не тільки смакує у складі супів, основних страв та десертів, але й додає щоденному раціону запас вітамінів та мінералів.

Тому готуємо разом з відомим кулінаром Євгеном Клопотенко ідеальний пиріг.

ЯК ПРИГОТУВАТИ ПИРІГ З ГАРБУЗОМ І ЯБЛУКАМИ

ІНГРЕДІЄНТИ

Для начинки:

  • 100 г волоських горіхів
  • 2 ст. л. журавлини
  • 200 г цукру
  • 300 г гарбуза
  • 2 яблука

Для тіста:

  • 200 г вершкового масла (+ для змащування форми)
  • 350 г борошна
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 5 яєць
  • 10 г розпушувача
  • ½ ч. л. солі

Для соусу з журавлини:

  • 380 г журавлини
  • 200 г цукру
  • 1 гілочка розмарину

Готуємо!

Підготуйте всі інгредієнти для приготування пирога з гарбузом і яблуками із журавлиною. Увімкніть духовку, аби вона розігрілася до 180 градусів. Почистьте 300 г гарбуза та наріжте його кубиками зі стороною приблизно 1 см.

Перекладіть нарізаний гарбуз у велику миску та додайте 100 г волоських горіхів.

У ту ж миску з гарбузом натріть на крупну тертку 2 яблука.

Додайте до начинки половину цукру (100 г) та 1 ч. л. ванільного цукру.

Всипте у миску 2 ст. л. журавлини, вона надасть начинці приємної кислинки.

Для тіста викладіть у іншу велику миску 200 г розм’якшеного вершкового масла.

Додайте до масла другу половину цукру (ще 100 г) та вбийте 5 яєць.

Всипте у тісто 10 г розпушувача та 350 г борошна. Добре перемішайте тісто до однорідного стану.

Пересипте начинку у миску до тіста та ретельно перемішайте, аби начинка добре розподілилася.

Пересыпьте начинку в миску к тесту

Вистеліть форму для запікання пергаментом та змастіть вершковим маслом. Викладіть тісто із начинкою у форму. Поставте пиріг у духовку випікатися 1 годину за температури 180 градусів.

Выложите тесто с начинкой в форму

Для соусу з журавлини викладіть у сотейник журавлину, що залишилася, та додайте 200 г цукру.

Додайте 1 гілочку розмарину та варіть соус на великому вогні 15 хвилин, поки він упариться. Готовий пиріг полийте соусом з журавлини.

Готувати – це просто!