Травень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
04.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Фестиваль «Ми Різні – Ми Рівні» триває у всіх куточках парку (ФОТО)

1 хвилина на читання
Фестиваль ми різні ми рівні

Поки у літньому театрі тривали обговорення, де спікери підіймали важливе питання гендерної рівності, різноманітні локації в різних частинах Бучанського міського парку зібрали свого глядача.

Для дорослих і малюків фестиваль позначився особливими емоціями. Для дітей безкоштовно проводили майстер-класи з танців, рукоділля та математики. Міжнародна школа ментальної арифметики Indigo Mental Club приєдналася до заходу, щоб показати дітям китайську методику рахування, яка базується на уяві дитини.

Директор школи у м.Буча Анна розповіла принцип роботи педагогів:

«Дітей навчають користуватися спеціальними рахівницями. Потім вчать уявляти цей інструмент обчислення за допомогою дотиків. Таким чином дитина нічого не зазубрює, а розвиває логічне та креативне мислення, лівий та правий шари мозку».

Така методика спростовує поняття «технарі» та «гуманітарії». Також пані Анна розповіла, що маленькі українці часто займають призові місця в олімпіадах у Європі.

«Школу заснувала Марина Муженовська. Наші вихованці – чемпіони у Дубаї, а також у Туреччині у 2019 році. Українські діти мають більш вимогливих батьків, ніж, наприклад, в Англії, тому вбачаємо такий результат. Проте, школа не надто популярна, бо батьки та діти часто не хочуть працювати над собою», – зазначила директор школи.

До тренінгу уяви та знань долучалися усі бажаючі від 5 років.

Також до фестивалю приєдналися приватні дитячі садочки. В рамках фестивалю викладачі вчили маленьких дотепників танцям, проводили майстер клас творчої майстерності. Загалом, для малюків це було справжнє весле, цікаве, розвиваюче свято.

Рукодільниця та журналістка Юлія з Пластового Вишкільного Центру для відвідувачів проводила майстер клас «Ангелик-охоронець». Кожен міг спробувати зробити свою прикрасу інтер’єру. Під час роботи над ангелом Юлія розповідала про міфи та легенди, які пов’язані з оберегами. Наприклад про те, що двері та паркан будівлі люди вигадали, аби нечисті сили не змогли потрапити у домівку. Зараз звичайно, сучасна наука спростовує такі повір’я, проте люди сивої давнини пояснювали явища природи саме міфами і тому вигадували різні орнаменти на захист себе та своєї оселі.

На іншій локації театральна студя TopStars демонструвала виставу, яка зібрала свого глядача. Біля старезного дуба відбулися воркшопи і йога, неподалік ротонди грали у Мафію, арт і спорт-терапії, ярмарки …

Важливий, і в той же час цікавий фестиваль у Бучанському міському парку приніс багато задоволення всім відвідувачам.

Томашевська Валерія