Травень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
07.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Фестиваль «Ми різні – ми рівні» триває у Бучі (ФОТО)

1 хвилина на читання
Фестиваль ми різні ми рівні

У теплі дні в Бучанському міському парку завжди людно, та сьогодні він став не лише місцем відпочинку, а і гарним середовищем для спілкування на важливі теми: гендерна рівність, децентралізація, розвиток…

На сцені літнього театру весь час триває жвава дискусія – це форум «Generation Equality», на якому обговорювали питання партнерства, успіху і рівності, жіночого лідерства в політиці, бізнесі та в ЗМІ, економічної стабільності.

Перша панель: Міжнародні виклики та національне партнерство як стимул досягнення суспільства з соціальною рівністю.

Виступаючи модератором, виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан подякував Бучанському міському голові Анатолію Федоруку за можливість провести важливий фестиваль у чудовому парку і подарував Сертифікат на суму 2 млн 150 тис грн Бучанській міській раді на обладнання сучасними електронними освітніми ресурсами.

Анатолій Петрович розпочав із історичних подій, як Буча набула статус міст, згодом об’єднала навколо себе територіальну громаду і у минулому році стала районним центром. Розповідаючи про децентралізацію, Бучанський міський голова зазначив, що обстоювання інтересів громадян в селі, селищі, місті – це постійна боротьба.

– Другий рік ми працюємо у новій якості. Всі очікування ще не реалізовані, але той поступ, який ми робимо, особливо по капіталовкладенням, по розвитку територій, говорить і характеризує, що наміри наші стабільні, зрозумілі і базуються на стратегії розвитку кожного населеного пункту і в цілому територіальної громади, – сказав під час виступу Анатолій Федорук.

Він також зазначив, що проблема гендерної нерівності – це не про Бучанську громаду. Адже з 34 депутатів Бучанської міської ради 15 жінок, які очолили депутатські комісії, взяли на себе обов’язок бути секретарями тощо.

– Бучанська громада забезпечує рівність і дає можливості, – зазначив Анатолій Петрович.

Під час свого виступу Нургуль Асилбєкова, кеpівниця проєкту ООН Жінки, «Просування гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок в рамках реформи децентралізації в Україні» відмітила, що децентралізація – це спосіб, щоб кожна українка і українець стали жити краще не залежно від статі, національності, місця проживання, отримували якісніші послуги, і збільшилася участь кожного у прийнятті рішень.

Спікерами виступили:

  • Марина Бардіна, народна депутатка України, заступниця голови комітету ВРУ з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, голова підкомітету з питань дотримання Україною міжнародних зобов’язань у сфері захисту прав людини та гендерної політики. Членкиня Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи.
  • Фредерік Валье, генеральний секретар Ради європейських муніципалітетів та peгіонів.
  • Мaрія Мезенцева, народна депутатка України IX скликання, голова комітету Верховної ради з питань європейської інтеграції, голова Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи.
  • Тетяна Семенова, заступниця голови Київської обласної ради.
  • Тетяна Циба, народна депутатка України, членкиня Комітету Верховної Ради з питань свободи слова, учасниця об’єднання у ВР “Pівні можливості”.
  • Онлайн до заходу долучилася народна депутатка по округу 96 Ольга Василевська-Смаглюк.

Далі говорили про місцеву політику і бізнес, розвиток комфортного середовища життя, інклюзію у сферах суспільного життя та в неформальній освіті, культурі та спорті. Модераторами і спікерами виступали депутати і громадські діячі, спортсмени і актори, правозахисники і експерти…

На завершення офіційної частини – презентація фільму «Один день з життя кандидатки», однією з героїнь якого стала радниця Бучанського міського голови, депутатка Ірпінської міської ради Михайлина Скорік-Шкарівська.

А тим часом у міському парку різноманітні локації зібрали багато поцінувачів. Читайте про це у наступному матеріалі.