Травень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
03.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Завершення децентралізації – це можливість громадам розвиватися (ФОТО)

1 хвилина на читання

Зміни до Конституції, особливо щодо нових районів, у тому числі і Бучанського, а також до інших законодавчих актів, зокрема у системі оподаткування – це те, що давно чекають створені територіальні громади.

На засіданні Консультативної ради з питань місцевого самоврядування при Верховній раді України, куди також входять міські голови громад, голова ВРУ Дмитро Разумков зазначив, що у цьому році ці зміни мають прийняти. Нагадаємо, раніше народні депутати відправляв документи на допрацювання.

«Для парламенту важливим залишається питання завершення реформи децентралізації. У даному випадку мають бути ухвалені зміни до Конституції»,  – сказав Дмитро Разумков на засіданні Консультативної ради.

Він додав, що зараз над проєктом працюють у Комітеті з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Про податки і фінанси

Також іде обговорення змін у системі оподаткування, щоб тергромади і міста мали змогу отримати більше фінансування. Адже зараз органи місцевого самоврядування у процесі реформи разом із більшими можливостями для розвитку громади отримали більше відповідальності. І щоб реалізувати свої проєкти на потреби місцевих жителів, мають бути кошти у бюджеті.

Голова Парламенту відзначив, що потрібно зосередитися на підтримці власної промисловості і створенні нових робочих місць. Однією з ініціатив, спрямованих на це, є законопроєкт про діяльність індустріальних парків №4416-1, ухвалений за основу.

– Розраховуємо на підтримку депутатського корпусу в цьому напрямку, адже цей закон дасть велику перспективу проєкту Bucha Techno Garden – технопарку, який плануємо створити в межах Бучанської громади, – зазначив Бучанський міський голова Анатолій Федорук.

Раніше ми публікували прес-конференцію Бучанського міського голови Анатолія Федорука, яка в першу чергу була присвячена реформі децентралізації