Травень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
03.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Полярник Євгеній Прокопчук – про експедицію до Антарктиди (ФОТО, ВІДЕО)

1 хвилина на читання

У Публічній бібліотеці відбулася зустріч нашого бучанського учасника експедиції до Антарктиди Євгенія Прокопчука із міським головою Анатолієм Федоруком і талановитими учнями громади.

Євген більше року провів на українській станції Академік Вернадський. Тож міг розповісти дуже багато цікавого про роботу на самому південному і самому холодному континентові, а також про змінну і небезпечну природу Антарктиди і її місцевих жителів – пінгвінів, тюленів тощо.

Захват Євгенія від цікавої, хоч і непростої подорожі передався всім, хто мав змогу послухати полярника. Тим паче на зустрічі були учні, які самі цікавляться наукою, готують роботи до Малої академії наук України. Тож питань до бучанця, який так незвично для нас провів минулий рік, було дуже багато.

Говорили про роботу і відпочинок, про красу природи і її небезпечні примхи, і ще багато-багато про що.

На останок обмінялися подарунками. Євген передав міській раді найкращі світлини, шматочки Антарктиди (кварц, граніт), лист з печаткою цього континенту, пам’ятну монету з Антарктиди, футболку із емблемою експедиції і прапор Бучі із підписами українських полярників. Саме з цим прапором більше року тому Бучанська громада проводжала Євгенія Прокопчука на далекий континент.

Згодом ми опублікуємо найцікавіші розповіді бучанського полярника.

Більше про зустріч у відесюжеті БучаNEWS.

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини

Нагадаємо, на початку травня 25-та антарктична експедиція повернулася додому.