Січень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
15.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Управління соціальної політики БМР повідомляє!

1 хвилина на читання

Увага! Шановні мешканці Бучанської міської територіальної громади!

Управління соціальної політики Бучанської міської ради радить при зверненні за оформленням того чи іншого виду державної соціальної допомоги серйозно та відповідально віднестися до заповнення необхідних для призначення допомоги документів, уважно заповнювати заяву та декларацію про доходи та майновий стан, прислухатися до порад спеціаліста прийому заяв, ознайомлюватись з розробленими пам’ятками, в яких зазначені останні зміни в законодавстві.


Якщо при повторному зверненні за призначенням державної соціальної допомоги розумієте, що раніше не вказали ті чи інші доходи чи майно, що можуть вплинути на призначення чи розмір цієї допомоги, обов’язково повідомляйте про це спеціаліста прийому заяв, чим зменшите суму переплати, а в деяких випадках збережете за собою право на подальше отримання соціальної допомоги у дещо зменшеному чи навіть у тому ж розмірі.

До повноважень державних соціальних інспекторів належить обстеження майнового стану та матеріально-побутових умов сімей, які звертаються за призначенням державної соціальної допомоги і субсидії, перевірка достовірності інформації про доходи та майновий стан сім’ї, встановлення факту догляду за дитиною з інвалідністю чи одиноким інвалідом.


Діяльність державних соціальних інспекторів спрямована з одного боку – на максимальне забезпечення захисту малозабезпечених верств населення, з іншого – контроль за використанням бюджетних коштів.

Якщо в ході перевірки виявлено, що громадянин приховав або свідомо подав недостовірні дані про доходи та майновий стан, що вплинули на встановлення права при призначенні соціальної допомоги, субсидії, визначення її розміру, внаслідок чого було надмірно нараховані кошти, виплата припиняється. Надмірно виплачені кошти підлягають поверненню до Державного бюджету.


Так протягом 2020 року відділом державних соціальних інспекторів здійснено 159 обстежень матеріально-побутових умов сімей, які звернулися за призначенням державних соціальних допомог та субсидій з метою підтвердження їх права на призначення допомоги. В ході обстежень виявлені факти одержання доходів від здачі в оренду житла, майновий стан не відповідав задекларованому.
Прикро те, що деяких порушень можливо було б уникнути взагалі, коли б заявник надав повну інформацію про доходи та майновий стан родини, вчасно повідомляв управління про всі обставини, що можуть вплинути на право призначення житлової субсидії, соціальної допомоги чи їх розмір.