Січень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
03.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

У Бучі відбулися збори Київського регіонального відділення АМУ

1 хвилина на читання

КРВ Асоціації міст України сьогодні обрало для зустрічі Бучу, де відбулися їх звітно-виборчі загальні збори.

Голова правління КРВ АМУ, Бучанський міський голова Анатолій Федорук у своєму вступному слові зазначив, що робота асоціації – це важлива справа, яку ми спільно робимо, відстоюючи інтереси місцевого самоврядування на Київщині. Він підкреслив, що у минулому році завдяки роботі регіонального відділення вдалося донести бажання та напрацювання територіальних громад щодо формування нового адміністративно-територіального устрою Київської області. І цей шлях був зовсім не простим.

Від консолідації наших зусиль буде залежати, як буде почуватися місцеве самоврядування у майбутньому, – наголосив Анатолій Федорук.

На Зборах КРВ АМУ відзвітувались про свою роботу: що вдалось досягнути у бюджетному процесі, які зараз стоять глобальні питання в плані реформи місцевого самоврядування тощо.

Завдяки вашій активній участі – міських, сільських, селищних голів – АМУ вдається відстоювати не тільки фінансовий ресурс, а й повноваження органів місцевого самоврядування, – зазначив  виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан.

Учасники зборів обрали і затвердили кандидатів до керівного складу АМУ. Анатолія Федорука знову одноголосно обрали головою правління Київського регіонального відділення Асоціації міст України. А також визначили делегатів на Конференцію АМУ – тих представників з Київщини, які будуть представляти в національних структурах Асоціацію міст України в діалозі з центральною владою.

Дуже важливо, щоб ми відчували єдність у нашій справі, – акцентував Олександр Слобожан.

Щомісячно аналітики та експерти Асоціації міст України аналізують в середньому 266 нормативно-правових актів, з яких 263 або передбачають позбавлення фінансового ресурсу органів місцевого самоврядування, або передбачають перекладення додаткових повноважень. І тільки спільними зусиллями ми зупиняємо ці процеси. Адже місцеве самоврядування – це стільки повноважень, скільки у ньому фінансових ресурсів.

Наприкінці учасники заходу вирішили звернутися до Правління АМУ з рекомендацією продовжити повноваження Київського міського голови Віталія Кличка на посаді Голови Асоціації міст України.

У роботі Зборів взяли участь Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан, голова Київського РВ АМУ, Бучанський міський голова Анатолій Федорук, голови громад-членів АМУ, виконавчий директор Київського РВ АМУ Олександр Дехтярчук, депутат Київської обласної ради, консультант з юридичних питань проєкту «ПУЛЬС» USAID Володимир Удовиченко та представники виконавчої дирекції Київського РВ АМУ.